ΥΓΕΙΑ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών στέλνει στον εισαγγελέα τρεις «γιατρούς» με πλαστά πτυχία

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών στέλνει στον εισαγγελέα τρεις «γιατρούς» με πλαστά πτυχία

Τους φακέλους ενός καρδιολόγου «μαϊμού», ο οποίος συνεργάζεται με αθλητικά σωματεία, ενός ειδικευόμενου σε δημόσιο νοσοκομείο και ένας ακόμη γιατρού με πλαστό πτυχίο, διαβίβασε στον εισαγγελέα ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).

Ο ΙΣΑ έχει ξεκινήσει ελέγχους στους τίτλους σπουδών των μελών του και για το λόγο αυτό επικοινωνεί το τελευταίο διάστημα με πανεπιστήμια του εξωτερικού, για να γίνει διασταύρωση στοιχείων.

Από τη διαδικασία διαπιστώθηκαν ότι είχαν προσκομισθεί πλαστά πτυχία σε τρεις περιπτώσεις. Ειδικότερα, δύο μέλη του ΙΣΑ είχαν προσκομίσει πλαστά πτυχία από πανεπιστήμια του εξωτερικού και μάλιστα ο ένας από αυτούς είχε μόλις ξεκινήσει ειδικότητα σε δημόσιο νοσοκομείο.

Η άλλη περίπτωση αφορά σε πολίτη ο οποίος ισχυρίζεται ψευδώς ότι είναι γιατρός και έχει πλαστογραφήσει πτυχίο ελληνικού πανεπιστημίου. Μάλιστα συνεργάζεται με αθλητικά σωματεία και παρουσιάζεται ως καρδιολόγος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΙΣΑ είχε διαβιβάσει το συγκεκριμένο φάκελο στον αρμόδιο εισαγγελέα, το Σεπτέμβριο του 2014. Όπως προέκυψε, όμως, από την έρευνα, ο εν λόγω πολίτης συνεχίζει να ασκεί παράνομα το ιατρικό επάγγελμα, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών τονίζει ότι δεν μπορεί να παρέμβει σε μη μέλη του, ωστόσο ξεκαθαρίζει ότι θα εξαντλήσει όλα τα μέσα και θα κάνει τις δέουσες ενέργειες για να προστατέψει τόσο τα μέλη του όσο και τη δημόσια υγεία.

Σχετικές ειδήσεις