ΥΓΕΙΑ

Έκλεψε την παράσταση ο Θανάσης στην εκδήλωση της ΠΕΦ

Έκλεψε την παράσταση ο Θανάσης στην εκδήλωση της ΠΕΦ

Ο κ. Γιαννακόπουλος, εκπροσωπώντας τη ΒΙΑΝΕΞ, μίλησε για τα προβλήματα της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό.


«Άστραψε και βρόντηξε» ο Θανάσης Γιαννακόπουλος από το βήμα στην εκδήλωση της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας για το ελληνικό φάρμακο.

Ο κ. Γιαννακόπουλος, αφού χαιρέτισε την πρωτοβουλία της ΠΕΦ και τη μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση, εκπροσωπώντας τη μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της χώρας, τη ΒΙΑΝΕΞ, μίλησε χωρίς περιστροφές και ωραιοποιήσεις για τα πραγματικά άγχη τόσο των εργαζομένων όσο και των συνειδητοποιημένων εργοδοτών στην Ελλάδα, που είναι το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας.

Τόνισε ότι αν δεν στηριχτεί η ελληνική φαρμακοβιομηχανία στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της, οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν να βρεθούν χωρίς δουλειά αύριο. Προβλήματα που σε καμία περίπτωση δεν επηρέασαν την ποιότητα και αποτελεσματικότητα του ελληνικού φαρμάκου, το οποίο αποδεικνύει συνεχώς την αξία του αφού έχει κατακτήσει την Κίνα και την Ιαπωνία.

Ο κ. Γιαννακόπουλος σημείωσε ότι την ώρα που η μία εταιρεία μετά την άλλη απολύει, η ΒΙΑΝΕΞ με 1.200 εργαζόμενους σε 4 παραγωγικές μονάδες δεν έχει κάνει καμία απόλυση. «Δεν ζητήσαμε ποτέ κανένα κίνητρο για να κερδίσουμε περισσότερα», είπε, ωστόσο θα ήταν θεμιτή μια αναγνώριση στην προσπάθεια της εταιρείας να προστατεύσει τις θέσεις εργασίας.

Απευθυνόμενος στον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, αναγνώρισε τις προσπάθειές του, ωστόσο στηλίτευσε τη γραφειοκρατία που σε πολλές περιπτώσεις δεν έχει ξεπεραστεί, με σοβαρό αντίκτυπο στη δραστηριότητα της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας. Χαρακτηριστικά ανέφερε πώς είναι δυνατόν να χρειάζονται 20 μήνες για την έγκριση ενός καινούριου φαρμάκου, τη στιγμή που ο νόμος προβλέπει διάστημα τριών μηνών, ενώ έθεσε και το θέμα του συμψηφισμού των χρεών των νοσοκομείων προς τις φαρμακευτικές εταιρείες. «Πώς είναι δυνατόν να πληρώσουμε, όταν δεν μας πληρώνετε εσείς», τόνισε.

«Εγώ έχω να ζήσω 15 γενιές, γι' αυτούς εκεί πάνω νοιάζομαι», είπε με τον χαρακτηριστικό πηγαίο λόγο του, αναφερόμενος στους εργαζόμενους των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών που παρευρίσκονταν στην εκδήλωση.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Θανάσης Γιαννακόπουλος καταχειροκροτήθηκε με ενθουσιασμό από τους παρευρισκόμενους, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που τον λόγο του διέκοψαν οι επευφημίες του κοινού.

«Να πολεμήσουμε την ανεργία και η πολιτεία να σταθεί στο πλευρό της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας», κατέληξε.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

ΠΕΦ: Κάλεσμα στήριξης του ελληνικού φαρμάκου