Οι κακές συνήθειες που κάνουν καλό στην υγεία!

Οι κακές συνήθειες που κάνουν καλό στην υγεία!

Οι γιατροί συνιστούν να αποφεύγουμε τα λιπαρά στη διατροφή μας και να γυμναζόμαστε τακτικά.

Ακόμη κι αν δεν ακολουθήσουμε τις συμβουλές τους, μπορούμε να παραμείνουμε υγιείς και σε φόρμα! Μάθετε ποιες είναι οι κακές συνήθειες που μπορεί να αποδειχθούν ευεργετικές για την υγεία μας.

1. Κάνουμε «κοπάνα» από το γυμναστήριο
Η συχνή γυμναστική μας κάνει να πιστεύουμε ότι είμαστε σε καλή φυσική κατάσταση και πολλές φορές έχει σαν αποτέλεσμα να... τεμπελιάζουμε την υπόλοιπη ημέρα. Οι ειδικοί τονίζουν ότι οι «fit τεμπέληδες» παρουσιάζουν μεγαλύτερους δείκτες θνησιμότητας, ακόμη κι αν γυμνάζονται 45 με 60 λεπτά σε καθημερινή βάση.

2. Τρώμε πολλά λιπαρά το πρωί
Το καλό πρωινό μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων. Μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Obesity δείχνει ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν πολλά λιπαρά στο πρωινό τους και επιλέγουν ένα πιο ελαφρύ βραδινό χάνουν το διπλάσιο βάρος από αυτές που τρώνε ελαφρύ πρωινό και κανονικό βραδινό, έστω κι αν η πρόσληψη θερμίδων είναι συνολικά η ίδια. Παράλληλα, οι γυναίκες της πρώτης ομάδας που συμμετείχαν στη μελέτη παρουσίαζαν κατά 1/3 λιγότερα τριγλυκερίδια, τα λιπαρά του αίματος που συμβάλλουν στην καρδιοπάθεια. Σύμφωνα με την καθηγήτρια Daniela Jakubowicz από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, η οποία ήταν επικεφαλής της σχετικής μελέτης, το σώμα μας καίει πιο αποτελεσματικά το λίπος τις πρωινές ώρες, οπότε μπορούμε να τρώμε άφοβα ό,τι θέλουμε πριν τις 9 το πρωί.

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr