ΣΟΚ! Δεν έχει επαφή με το περιβάλλον η Β. Ανεμοδουρά

ΣΟΚ! Δεν έχει επαφή με το περιβάλλον η Β. Ανεμοδουρά

Ανησυχητική είναι η εξέλιξη της κατάστασης της υγείας της προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κας. Βαρβάρας Ανεμοδουρά, η οποία εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Τζάνειο Νοσοκομείο μετά το θλιβερό επεισόδιο της λεκτικής διαμάχης με τον πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μ. Βλασταράκο, που είχε το βράδυ της Τετάρτης σε συγκέντρωση των γιατρών της ΝΔ, στα γραφεία της ΝΔ στη Λεωφ. Συγγρού.

Η πρόεδρος του ΙΣΠ κα. Β. Ανεμοδουρά, όπως δήλωσε στο onmed.gr ο γεν. γραμματέας του ΙΣΠ κ. Π. Σαρώφ, δεν έχει επαφή με το περιβάλλον, αν και όλες οι ζωτικές λειτουργίες είναι καλές, όπως δείχνουν και οι εργαστηριακές εξετάσεις.

Η κα. Β. Ανεμοδουρά δεν μιλάει, δεν αναγνωρίζει πρόσωπα και βρίσκεται σε μία μορφή αφασίας.

Η μαγνητική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε το πρωί της Πέμπτης, δεν έδειξε κάποια βλάβη, ενώ και οι εξετάσεις που γίνονται συνεχώς δεν δείχνουν κάποια οργανική βλάβη.

Η κα. Ανεμοδουρά νοσηλεύεται στη Νευρολογική Κλινική του Τζανείου νοσοκομείου και οι θεράποντες γιατροί της χορηγούν την ενδεδειγμένη φαρμακευτική αγωγή.

Ο σύζυγος της προέδρου του ΙΣΠ κ. Κοψιδάς σε δηλώσεις του καταφέρθηκε εναντίον του προέδρου του ΠΙΣ κ. Μ. Βλασταράκου, σημειώνοντας ότι υπήρξε χειροδικία προς τη σύζυγό του και γι αυτό το λόγο βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση.

«Δεν αναγνωρίζει ούτε εμένα», είπε ο σύζυγός της, το όνομα του οποίου ήταν και η αιτία της έντονης διαμάχης που είχαν τα δύο συνδικαλιστικά στελέχη.
Η διαμάχη ξεκίνησε όταν η κ. Ανεμουδουρά απευθυνόμενη στον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλη Βλασταράκο είπε ότι δεν έδωσε τον αγώνα, ως όφειλε, για να προασπίσει τα αιτήματα των ιατρών του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) που τώρα βρίσκονται μπροστά στην απόλυση.

Ο κ. Βλασταράκος, από την πλευρά του απέρριψε τις κατηγορίες και της απάντησε ότι εκείνη δεν δικαιούται να ομιλεί τη στιγμή που ο σύζυγός της συμμετείχε στο παρελθόν σε διάφορες επιτροπές του ΙΚΑ, αλλά και στην επιτροπή Θεοδωράκη (Task Force) για τις αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ.

Σε ανακοίνωσή του την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΠΙΣ αναφέρει ότι «Ευχόμενος περαστικά στην κυρία Ανεμοδουρά, ήθελα να διευκρινίσω πως το περιστατικό το οποίο αναφέρεται ως ατύχημα προέρχεται από διάφορες λεκτικές επιθέσεις τις οποίες πρώτη η κα Ανεμοδουρά εξαπέλυσε εναντίον παραγόντων, συμπεριλαμβανομένου και εμού. Έχω μιλήσει με τους θεράποντες ιατρούς της οι οποίοι με διαβεβαίωσαν πως οι απαραίτητες εξετάσεις που διενεργήθηκαν ήταν φυσιολογικές. Συστήνοντας ψυχραιμία προς όλους, τονίζω πως δεν υπάρχει λόγος αποπροσανατολισμού μας μέσω επικοινωνιακών τακτικών».

Πηγή: onmed.gr