Ο ΕΟΠΥΥ ζητά 18 εκατ. ευρώ από τους γιατρούς για να τους πληρώσει

Ο ΕΟΠΥΥ ζητά 18 εκατ. ευρώ από τους γιατρούς για να τους πληρώσει

Ο ΕΟΠΥΥ ζητά από τους γιατρούς να καταβάλουν 18 εκατομμύρια ευρώ στις ιδιωτικές ελεγκτικές ετιαρείες, προκειμένου να λάβουν τα δεδουλευμένα τους!

 Με βάση τους υπολογισμούς του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, οι γιατροί που εξυπηρετούν ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και οι οποίοι δεν έχουν πληρωθεί ακόμα από τον ΕΟΠΥΥ για επισκέψεις ασφαλισμένων του 2011, θα πρέπει να πληρώσουν το 2,5% - μαζί με το ΦΠΑ ανεβαίνει στο 3,1% - των οφειλών του ΕΟΠΥΥ στις ιδιωτικές ελεγκτικές ετιαρείες για να ελέγξουν τα παραστατικά τους, προκειμένου ο ΕΟΠΥΥ να τους πληρώσει.

 Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, μιλώντας στη γενική συνέλευση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, αναφερόμενος στην απαράδεκτη αυτή κατάσταση τόνισε χαρακτηριστικά “οι γιατροί ζητούν τα ψίχουλα που τους οφείλει ο ΕΟΠΥΥ, ενώ ο ίδιος ο Οργανισμός, φτάνει στο κατάντημα του εκβιασμού να ζητά να πληρώσουν οι γιατροί 18 εκατομμύρια ευρώ στις Ιδιωτικες Ελεγκτικές Εταιρείες, προκειμένου να λάβουν τα δεδουλευμένα τους!!!».

 Ο ΙΣΑ, σημείωσε με έμφαση ο κ. Γ. Πατούλης, απαιτεί τώρα την παραίτηση της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ και την έναρξη διαλόγου από μηδενική βάση.

 Ο ΙΣΑ καλεί όλους τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς μέλη του να αναστείλουν τις συμβάσεις τους με τον ΕΟΠΥΥ, οι οποίες ούτως ή άλλως τον επόμενο μήνα καταργούνται μετά την δημοσίεση του νόμου για την πρωτοβάθμια φορντίδα υγείας, και να συνταχθούν σε μια πανιατρική προσπάθεια διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους, των δεδουλευμένων οφειλών τους και της αξιοπρέπειας τους.

Πηγή: onmed.gr

Διαβάστε επίσης:

Σε δύο μήνες θα ξανανοίξουν οι μονάδες του ΕΟΠΥΥ, αλλά ως ΠΕΔΥ

«Λουκέτο» στις Μονάδες του ΕΟΠΥΥ, με εξώδικα και προσφυγές

ΙΣΑ: Προσφυγή στο ΣτΕ για την ακύρωση του πλαφόν συνταγογράφησης