Οι ξηροί καρποί προστατεύουν από τον καρκίνο του παγκρέατος

Οι ξηροί καρποί προστατεύουν από τον καρκίνο του παγκρέατος

Η κατανάλωση ξηρών καρπών σε εβδομαδιαία βάση περιορίζει τον κίνδυνο αναπτύξεως καρκίνου του παγκρέατος έως και κατά 35%, όπως προέκυψε από τα ευρήματα μίας νέας μελέτης, που πραγματοποίησαν επιστήμονες από τη Σχολή Δημοσίας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

 Στο πλαίσιο της μελέτης, οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία από περισσότερες από 75.000 εθελόντριες, αναζητώντας τυχόν συσχετίσεις ανάμεσα στις διατροφικές συνήθειες και την εμφάνιση του συγκεκριμένου καρκίνου.

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr