Ο «εκδικητικός» Άδωνις, η παρέμβαση εισαγγελέα και Σαμαρά

Ο «εκδικητικός» Άδωνις, η παρέμβαση εισαγγελέα και Σαμαρά

Λάδι στην φωτιά ρίχνει για ακόμη μία φορά ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στο θέμα των γιατρών, ενώ οι χθεσινές του δηλώσεις ότι όσοι γιατροί κάνουν τις αιτήσεις τους στον νέο φορέα και δεν κατευθυνθούν εκεί δεν θα ξαναδούν την πόρτα του ΕΟΠΥΥ, είναι όχι μόνο υπερφίαλες αλλά και απειλητικές, σε βαθμό που ξεσηκώνουν και πάλι τον ιατρικό κόσμο.

Μάλιστα γιατροί από κάθε θεσμικό μετερίζι, κάνουν λόγο για εκδικητική μανία από την πλευρά του υπουργού Υγείας, μία συμπεριφορά που πρέπει να τεθεί υπόψιν του πρωθυπουργού. Και είναι πράγματι απορίας άξιον, που και ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, δεν έχει παρέμβει ακόμη, παρά τις διαρκείς οχλήσεις από όλα τα θεσμικά όργανα των γιατρών.

Φυσικά ο πόλεμος έχει αρχίσει εδώ και καιρό μεταξύ των δύο πλευρών, αλλά οι χθεσινές δηλώσεις φθάνουν σε βαθμό παραληρήματος, όπως τις χαρακτηρίζει ο Σύλλογος Επιστημονικού και Υγειονομικού Προσωπικού των γιατρών του ΕΟΠΥΥ (ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ Αττικής), καλώντας τους συναδέλφους τους να συνεχίσουν με αξιοπρέπεια τον αγώνα τους.

Αλλά και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας κάνει λόγο για ευτελισμό απέναντι στο επιστημονικό κλάδο, και όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, η κρισιμότητα της κατάστασης, απαιτεί σοβαρότητα, όχι απειλές και επικοινωνιακές πιρουέτες.

Όσον αφορά την δήλωση του κ. Γεωργιάδη ότι δεν θα δώσει αποζημιώσει τους γιατρούς και ότι δεν θα πληρώσουμε ακόμη και τις Φιλιππινέζες τους, ο ΙΣΑ σε έντονο ύφος, αναφέρει ότι «Το μόνο που ζήτησε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας για τις φιλιππινέζες όπως και για όλους τους ανασφάλιστους Έλληνες και αλλοδαπούς πολίτες, από το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ, ήταν να έχουν όλοι ισότιμη περίθαλψη...».
Οι απειλές του υπουργού υπερβαίνουν τα όρια της νομιμότητα, θυμίζουν άλλες εποχές και αποτελούν όνειδος για το Πολίτευμα αναφέρει ο ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ Αττικής ενώ ο αδελφός Σύλλογος της Θεσσαλονίκης κάνει λόγο για παρέμβαση του Εισαγγελέα.

Μάλιστα ο επικεφαλής του ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονίκης Δρ. Σάββας Παρασκευόπουλος, σε αναφορά του προς τον Εισαγγελέα κάνει λόγο για σοβαρό κίνδυνο δημόσιας υγείας που ελλοχεύει με το κλείσιμο των Πολυιατρείων επί ένα μήνα. Ειδικότερα, η αναφορά υπογραμμίζει την ανάγκη να παραμείνουν ανοικτές οι Δομές Υγείας εξαιτίας της γρίπης που βρίσκεται σε έξαρση και που τα Ιατρεία του ΕΟΠΥΥ ήταν πλήρως εξοπλισμένα και σε ετοιμότητα.

Πηγή: onmed.gr