Λήγει η προθεσμία για το ΠΕΔΥ-Αύριο οι συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ

Λήγει η προθεσμία για το ΠΕΔΥ-Αύριο οι συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ

Γρίφος για το υπουργείο Υγείας θα παραμείνει για λίγες ώρες ακόμη ο αριθμός των γιατρών του ΕΟΠΥΥ που θα κάνουν αίτηση ένταξης στο ΠΕΔΥ.

Το ενδιαφέρον τις πρώτες 6 μέρες της 7ημερης προθεσμίας για την αίτηση ένταξης των γιατρών του ΕΟΠΥΥ στο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ) ήταν μειωμένο, αλλά σήμερα θα κριθεί τελικά πόσοι γιατροί θα μπουν στο νέο σύστημα και θα κλείσουν τα ιδιωτικά ιατρεία τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αιτήσεις έως και την Τρίτη στο σύνολο τους ανέρχονταν σε 3458, αριθμός που αντιστοιχεί στο 44,71% του συνόλου των εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ, δηλαδή, διοικητικοί, υγειονομικοί και γιατροί, με τους γιατρούς να έχουν το πιο χαμηλό ποσοστό συμμετοχής, μόλις 24,14%. Αντίθετα το σχεδόν το 82% των υγειονομικών υπαλλήλων και το 79% των διοικητικών έχουν κάνει την αίτηση ένταξης στο ΠΕΔΥ.

Το υπουργείο Υγείας σκοπεύει να επαναπροκηρύξει τις θέσεις εργασίας των γιατρών την επομένη της λήξης της 7ημερης προθεσμίας, δηλαδή αύριο Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου. Οι θέσεις αυτές θα καλυφθούν αρχικά με επικουρικό προσωπικό και στη συνέχεια, στο πλαίσιο αξιολόγησης της λειτουργίας των Μονάδων, θα αποφασιστεί πόσοι μόνιμοι γιατροί και ποιες ειδικότητες θα χρειαστούν τελικά.

Πηγή: onmed.gr

Διαβάστε επίσης:

«Λάβρος» ο Γ. Πατούλης κατά του Α. Γιωργιάδη

Β. Ανεμοδουρά: Τραγικό να μας λοιδορεί ο υπουργός