Ο καρκίνος των γεννητικών οργάνων «χτυπά» τους ψηλούς

Ο καρκίνος των γεννητικών οργάνων «χτυπά» τους ψηλούς
Νέες έρευνες για τον καρκίνο των όρχεων, καλά νέα για τους κοντούς, δυσάρεστα για τους ψηλούς...

Νέες έρευνες για τον καρκίνο των όρχεων, καλά νέα για τους κοντούς, δυσάρεστα για τους ψηλούς...

Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι για κάθε δύο ίντσες ύψους πάνω από το μέσο όρο οι άνδρες με ύψος από 1,75μ. και πάνω ο κίνδυνος για την ασθένεια αυξάνεται κατά 13 τοις εκατό.
Περίπου 2.000 άτομα στη Μεγάλη Βρετανία αναπτύσσουν την συγκεκριμένη μορφή καρκίνου κάθε χρόνο, αλλά τείνουν να είναι νεώτερα ηλικιακά απ’ ότι για άλλες μορφές της ασθένειας.
Εντούτοις, με το δεδομένο ότι μόνο ένα άτομο σε 210 παθαίνει καρκίνο των όρχεων στο UK, ο απόλυτος κίνδυνος είναι χαμηλός.
Ο Δρ Michael Blaise Cook, από το Εθνικό Ίδρυμα Καρκίνου στο Μέρυλαντ των ΗΠΑ, που οδήγησαν την έρευνα, είπε: «Η μελέτη παρουσίασε μια σύνδεση μεταξύ του ύψους και του καρκίνου των όρχεων, αλλά ακόμα δεν καταλαβαίνουμε πως η αύξηση του ύψους αυξάνει και τον ανθρώπινο κίνδυνο του καρκίνου των όρχεων».
Άλλοι παράγοντες, όπως η κληρονομικότητα ή τα ελαττωματικά γονίδια, η ηλικία είναι σημαντικοί επίσης και αποτελούν 20 τοις εκατό του κινδύνου της ασθένειας, είπαν οι επιστήμονες.
Ο καρκίνος των όρχεων αποτελεί το ένα τοις εκατό σε περιστατικά των καρκίνων του ανδρικού πληθυσμού.
Η Sara Hiom, διευθύντρια πληροφοριών υγείας πάνω σε έρευνες καρκίνου στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε: Τα «ψηλά άτομα δεν πρέπει να ανησυχήσουν από αυτή την έρευνα δεδομένου ότι λιγότεροι στους τέσσερις στις 100 αρχικές βιοψίες είναι πραγματικά καρκινικές».
Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους νεαρούς άνδρες δεδομένου ότι η ασθένεια είναι πιο κοινή στις ηλικίες κάτω από το 35ο έτος.
«Ο διαπιστωμένος καρκίνος των όρχεων είναι επίσης μια από τις πλέον συνήθεις μορφές το παρήγορο όμως είναι πως ακόμα κι αν έχει εξαπλωθεί η ασθένεια, οι ασθενείς μπορούν να θεραπευτούν, δεδομένου πως στο 98% που εντοπίζεται με την ασθένεια, επιζούν για δέκα χρόνια και πλέον δίχως διόλου προβλήματα».


Και συνεχίζει : «Υπάρχουν ακόμα πολύ λίγες πληροφορίες για την γενεσιουργό αιτία οποιουδήποτε ύψους όπως παρουσιάζονται από jockey τον πρωτοπόρο Άγγλου ιππέα που κέρδισε τη μάχη του με την ασθένεια και να επιστρέψει για να κερδίσει τον μεγαλύτερο εθνικό»