Έμπολα: Το υπουργείο Υγείας δηλώνει έτοιμο να αντιμετωπίσει πιθανό κρούσμα

Έμπολα: Το υπουργείο Υγείας δηλώνει έτοιμο να αντιμετωπίσει πιθανό κρούσμα

Έτοιμη να αντιμετωπίσει ενδεχόμενο κρούσμα του ιού Έμπολα, είναι η Ελλάδα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, στο περιθώριο ημερίδας που πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ με θέμα την Υγεία.

Ο κ. Γρηγοράκος αρχικά αναφέρθηκε στις ετοιμασίες του υπουργείου, για την αντιμετώπιση πιθανού περιστατικού: «Είμαστε έτοιμοι. Κάνουμε αυτά που πρέπει να κάνουμε. Παίρνουμε τα προληπτικά μέτρα. Εχουμε φτιάξει κι έναν θάλαμο στο "Αμαλία Φλεμινγκ", με δύο κρεβάτια. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να μην έχουμε κανένα περιστατικό. Από κει και πέρα ας ευχηθούμε να μην το έχουμε αυτό το περιστατικό, αλλά θα είμαστε έτοιμοι».

Σε ερώτηση ποιο νοσοκομείο θα είναι στη Θεσσαλονίκη αυτό που θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον ιό, εφόσον πάντα εμφανιστεί κρούσμα, ο ίδιος απάντησε με... ντρίπλα : «Η Θεσσαλονίκη είναι ένας χώρος πολύ πιο μακριά σε σχέση με την είσοδο κάποιων στη χώρα . Αυτή τη στιγμή, αυτό που μας ενδιαφέρει, είναι να ελέγξουμε τις εξόδους των ασθενών αυτών από τις χώρες τους, οι οποίοι μπορεί να μολύνουν τις άλλες χώρες», πρόσθεσε.

Τέλος, επιβεβαίωσε ότι στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης υπάρχει χώρος απομόνωσης για περιστατικό με ιό Εμπολα: «Τον έχουμε ετοιμάσει, αλλά πιστεύουμε ότι θα είναι τελευταίο μέτρο».

Διαβάστε επίσης: 

SOS γιατρών: Προσλήψεις, ΤΕΠ & ανάπτυξη δομών ΠΦΥ, τα μέτρα για τον Έμπολα