Ποια πάθηση προμηνύει το μάτωμα των ούλων

Ποια πάθηση προμηνύει το μάτωμα των ούλων
Ματώνουν συχνά τα ούλα κατά τη διάρκεια του βουρτσίσματος; Δείτε ποιες παθήσεις κρύβονται αλλά και τι μπορεί να προκαλέσουν στον οργανισμό.
 
Η αιμορραγία ενώ βουρτσίζουμε τα δόντια ή αμέσως μετά το βούρτσισμα αποτελεί συχνά ένδειξη ουλίτιδας, δηλαδή φλεγμονής στα ούλα.
 
Εάν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα, η ουλίτιδα μπορεί να συμβάλλει στην εκδήλωση της περιοδοντίτιδας. Η περιοδοντίτιδα είναι αποτέλεσμα λοίμωξης στους ιστούς και τα οστά που υποστηρίζουν τα δόντια και τα διατηρούν στη θέση τους.
 
Στη σοβαρότερη μορφή της, η περιοδοντίτιδα οδηγεί σε εκφύλιση του υποκείμενου οστού στο σαγόνι, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μικρά κενά ανάμεσα στα δόντια και τα ούλα. Έτσι, το δόντι χάνει τη σταθερότητά του.
 
Για να προλάβετε τις παθήσεις των ούλων, επιβάλλεται να πλένετε συστηματικά τα δόντια σας και να χρησιμοποιείτε καθημερινά οδοντικό νήμα. Μην ξεχνάτε επίσης να αλλάζετε οδοντόβουρτσα κάθε τρεις μήνες και να επισκέπτεστε τον οδοντογιατρό σας τακτικά ώστε να αποφύγετε τη συσσώρευση βακτηρίων στη στοματική κοιλότητα.
 
Πηγή: www.onmed.gr