Νέα επιχειρηματική συμφωνία μεταξύ ΒΙΑΝΕΞ- MSD Hellas

Νέα επιχειρηματική συμφωνία μεταξύ ΒΙΑΝΕΞ- MSD Hellas
Στην αναδιάταξη και τη χρονική επέκταση της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της MSD Hellas και ΒΙΑΝΕΞ προχώρησαν οι δύο εταιρείες...

Στην αναδιάταξη και τη χρονική επέκταση της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της MSD Hellas και ΒΙΑΝΕΞ προχώρησαν οι δύο εταιρείες, διαμορφώνοντας μία νέα εποχή για τους δύο οργανισμούς.

Η ανανέωση και η επέκταση της συνεργασίας έρχεται σε συνέχεια των διαδικασιών συγχώνευσης μεταξύ των φαρμακευτικών εταιρειών ΜSD και Schering-Plough και την ίδρυση της MSD Hellas, η οποία διαδέχθηκε τη Schering - Plough Hellas, πριν 12 μήνες, ως συνέπεια της παγκόσμιας συγχώνευσης.

Ειδικότερα, με βάση τη νέα συμφωνία, η MSD Hellas θα έχει πλέον την αποκλειστική ευθύνη επιστημονικής ενημέρωσης, διανομής και πωλήσεων, της πλειοψηφίας του χαρτοφυλακίου των νοσοκομειακών και εξειδικευμένων φαρμακευτικών προϊόντων, καθώς και των προϊόντων ανοσολογίας και γονιμότητας της MSD, ενώ η ΒΙΑΝΕΞ θα έχει την αποκλειστική ευθύνη επιστημονικής ενημέρωσης, διανομής και πωλήσεων, των κυκλοφορούντων προϊόντων στις θεραπευτικές κατηγορίες της οστεοπόρωσης, της αντιμετώπισης του πόνου, της υπέρτασης και της οφθαλμολογίας.

Επίσης, η MSD Hellas και η ΒΙΑΝΕΞ θα προωθήσουν από κοινού συγκεκριμένα κυκλοφορούντα φαρμακευτικά προϊόντα στις θεραπευτικές κατηγορίες της αντιμετώπισης της αθηροσκλήρωσης, του διαβήτη, των αναπνευστικών και αλλεργικών παθήσεων. Οι δύο εταιρείες συμφώνησαν στην από κοινού προώθηση επιλεγμένων νέων προϊόντων, που αναμένεται να εγκριθούν στο μέλλον, γεγονός που αποδεικνύει την πλήρη ευθυγράμμιση των στρατηγικών προτεραιοτήτων για τις διοικήσεις και των δύο ομίλων.

Επισημαίνεται ότι με βάση τον αναμενόμενο όγκο πωλήσεων των προϊόντων της MSD και από τις δύο εταιρείες και την κυκλοφορία νέων προϊόντων, η MSD αποσκοπεί να καταστεί η τρίτη μεγαλύτερη φαρμακευτική εταιρεία στην Ελλάδα.

Η συμφωνία αναμένεται να τεθεί σε ισχύ στις αρχές Ιουλίου, ενώ σε πλήρη εφαρμογή αναμένεται να τεθεί έως το Σεπτέμβριο του 2011, καθώς είναι αναγκαία η έκδοση εγκριτικών αποφάσεων από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.

"Η στρατηγική αυτή συμφωνία αποτελεί αναγνώριση και επιβράβευση της πολυετούς, ήδη από το 1983, συνεργασίας της ΒΙΑΝΕΞ με τη MSD", δήλωσε ο Παύλος Γιαννακόπουλος, ιδιοκτήτης της ΒΙΑΝΕΞ, τονίζοντας ότι "έχουμε μία ειλικρινή και αποτελεσματική συνεργασία, την οποία επεκτείνουμε στο μέλλον, δίνοντας νέα προοπτική για τους εργαζόμενους μας και νέα δυναμική στην επίτευξη των επιχειρηματικών στόχων μας. Η ΒΙΑΝΕΞ θα συνεχίσει να είναι η κορυφαία ελληνική φαρμακευτική εταιρεία, δίνοντας το παράδειγμα ότι η σοβαρή δουλειά και ο επαγγελματισμός δίνουν τη δυνατότητα για επωφελείς και βιώσιμες συμφωνίες ακόμα και σε περιόδους οικονομικής κρίσης, όπως αυτές που διανύουμε σήμερα".

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της ΒΙΑΝΕΞ Δημήτρης Γιαννακόπουλος επεσήμανε τα εξής: "H διοίκηση και το management team του ομίλου μας, με τη νέα αυτή συμφωνία, τηρούν τη δέσμευσή τους για στρατηγική συνεχούς ενδυνάμωσης του ηγετικού brand της ΒΙΑΝΕΞ, σε περιόδους κρίσιμους για τον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας. Διαρκής επιδίωξη μας αποτελεί η ανάπτυξη και η διανομή νέων προϊόντων, που συμβάλλουν στη βελτίωση της ζωής των ασθενών".

Πηγή:newscode.gr