Ο μεσημεριανός ύπνος ενισχύει την ικανότητα μάθησης

Ο μεσημεριανός ύπνος ενισχύει την ικανότητα μάθησης
Ένας υπνάκος κατά τη διάρκεια της ημέρας βελτιώνει την ικανότητα του εγκεφάλου να απορροφά νέες πληροφορίες...

Ένας υπνάκος κατά τη διάρκεια της ημέρας βελτιώνει την ικανότητα του εγκεφάλου να απορροφά νέες πληροφορίες, σύμφωνα με Αμερικανούς επιστήμονες.

Έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια έδειξε πως όσοι κοιμούνται το μεσημέρι έχουν καλύτερη μνήμη και ο εγκέφαλός τους είναι σε θέση να αποτυπώσει πιο αποτελεσματικά τη νέα γνώση. Φαίνεται πως η μεσημεριανή ανάπαυση «καθαρίζει» τον εγκέφαλο από την βραχυχρόνια μνήμη και τον προετοιμάζει να υποδεχτεί νέες πληροφορίες.

Στο πείραμα παραδόθηκε το πρωί μάθημα σε 39 εθελοντές. Στη συνέχεια, αφού οι μισοί κοιμήθηκαν για 90 λεπτά κατά τη διάρκεια της μέρας, εξετάστηκαν στο μάθημα που τους είχε παραδοθεί. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσοι είχαν κοιμηθεί το μεσημέρι, είχαν καλύτερα αποτελέσματα από τους άυπνους.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα οφέλη του μεσημεριανού ύπνου ισοδυναμούν με τον ύπνο μίας ολόκληρης νύκτας, προειδοποιούν ωστόσο, ότι, ο μεσημεριανός δεν θα πρέπει να γίνεται αργά το απόγευμα, γιατί στην περίπτωση αυτή θα υπάρχει δυσκολία στην έλευση του βραδινού ύπνου.

Η ιδανική διάρκεια του μεσημεριανού ύπνου είναι 90 -100 λεπτά, όμως και 15 λεπτά σίγουρα μπορούν να μας αποφορτίσουν.