Οι αυστηρές δίαιτες …παχαίνουν

Οι αυστηρές δίαιτες …παχαίνουν
Οι αυστηρές δίαιτες καταστρέφουν το μεταβολισμό και εξαντλούν τον οργανισμό...

Οι αυστηρές δίαιτες καταστρέφουν το μεταβολισμό και εξαντλούν τον οργανισμό, ενώ τα αποτελέσματα δεν είναι, σε μεγάλο βαθμό, μόνιμα.

Οι διατροφολόγοι πλέον συστήνουν ισορροπημένη διατροφή και όχι στερητικές δίαιτες, με αυστηρό περιορισμό του φαγητού και πλήρη αποφυγή των "παχυντικών" τροφίμων.

«Οι επαναλαμβανόμενες δίαιτες μειώνουν το βασικό μεταβολικό ρυθμό, εξαντλούν τα αποθέματα του σώματος σε απαραίτητες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, επιβαρύνουν το ανοσοποιητικό σύστημα και επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την ψυχολογία του ατόμου. Έτσι, κάποιος ξεκινάει με όλη την καλή διάθεση και με ισχυρά κίνητρα για να χάσει κιλά, αλλά καταλήγει εξαντλημένος, δυσαρεστημένος, ψυχολογικά καταβεβλημένος και αρκετά συχνά με παραπάνω κιλά», επισημαίνει ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διατροφικών Μελετών & Ερευνών και διευθύνων σύμβουλος του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών - ΚΕΑΔΔ, Βαγγέλης Ζουμπανέας.

Ο στόχος δεν είναι να χάσει κάποιος άμεσα βάρος, αλλά να μάθει να τρέφεται σωστά, ακολουθώντας μια ισορροπημένη διατροφή, που θα την ακολουθεί για μια ολόκληρη ζωή, ενώ απαραίτητο είναι να εντάξει και τη φυσική δραστηριότητα στην καθημερινότητά του.