Τα βραδινά γεύματα παχαίνουν διπλά

Τα βραδινά γεύματα παχαίνουν διπλά
Η κατανάλωση γευμάτων αργά το βράδυ οδηγεί σε αύξηση ...

Η κατανάλωση γευμάτων αργά το βράδυ οδηγεί σε αύξηση του σωματικού βάρους. Μάλιστα πειράματα έδειξαν πως όταν τρώμε αργά το βράδυ, παίρνουμε δυο φορές περισσότερο βάρος, από ό,τι αν τρώγαμε νωρίτερα .

Επιστημονική ομάδα, που έκανε έρευνα σε ποντίκια, διαπίστωσε πως εκείνα που έτρωγαν αργά τη νύχτα πήραν διπλάσιο σωματικό βάρος από ό,τι εκείνα που έτρωγαν νωρίτερα, ακόμη και αν είχαν την ίδια σωματική δραστηριότητα και έτρωγαν ακριβώς τις ίδιες ποσότητες φαγητού.

Μελέτες έχουν δείξει ότι ο κιρκαδικός ρυθμός – το εσωτερικό «ρολόι» του ανθρώπινου οργανισμού- παίζει σημαντικό ρόλο στο πώς το σώμα χρησιμοποιεί την ενέργεια.

"Ο τρόπος και οι αιτίες που ένας άνθρωπος παίρνει κιλά είναι περίπλοκη υπόθεση. Αλλά σίγουρα δεν είναι μόνο οι θερμίδες που προσλαμβάνουμε και οι θερμίδες που καίμε. Ο καλύτερος προγραμματισμός των γευμάτων αποτελεί καθοριστικό στοιχείο στη μείωση των ποσοστών παχυσαρκίας" αναφέρει ο Fred Turek σπό το Κέντρο Ύπνου και Κιρκαδικής Βιολογίας του πανεπιστημίου Norwestern, όπου και πραγματοποιήθηκε η μελέτη.