Η γυμναστική προστατεύει τις γυναικείες καρδιές

Η γυμναστική προστατεύει τις γυναικείες καρδιές
Oι γυναίκες που γυμνάζονται περισσότερο μειώνουν κατά 40%...

Oι γυναίκες που γυμνάζονται περισσότερο μειώνουν κατά 40% τις πιθανότητες να υποστούν έμφραγμα ή εγκεφαλικό σε σύγκριση με όσες γυμνάζονται λιγότερο.

Και αυτό, διότι με την άσκηση βελτιώνονται σημαντικά τα επίπεδα ορισμένων ουσιών στο αίμα (όπως του ινιδωγόνου και της C-αντιδρώσας πρωτεΐνης), με αποτέλεσμα να μειώνονται κατά 33%οι κίνδυνοι εμφράγματος και εγκεφαλικού.

Σημαντική βελτίωση υπήρχε επίσης στην αρτηριακή πίεση, με αποτέλεσμα να μειώνεται ο κίνδυνος κατά 27%, και στη συνέχεια στα επίπεδα λιπιδίων στο αίμα (χοληστερόλης, τριγλυκεριδίων), στην ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στον οργανισμό, στη νεφρική λειτουργία και στα επίπεδα της ομοκυστεΐνης (ένα αμινοξύ που όταν είναι αυξημένο θεωρείται παράγοντας κινδύνου για καρδιαγγειακή νόσο).

Σύμφωνα με την επιθεώρηση «Circulation», το 60% της προστασίας που τεκμηριωμένα παρέχει η άσκηση στις γυναίκες εναντίον της στεφανιαίας νόσου και των εγκεφαλικών επεισοδίων, πηγάζει από τις επιδράσεις της γυμναστικής σε συγκεκριμένους δείκτες της υγείας