ΥΓΕΙΑ

ΟΚΑΝΑ: Δημιουργία μονάδων άμεσης πρόσβασης στην Αθήνα

ΟΚΑΝΑ: Δημιουργία μονάδων άμεσης πρόσβασης στην Αθήνα

Με στόχο την απορρόφηση της λίστας αναμονής για θεραπεία υποκατάστασης, ο ΟΚΑΝΑ προχωρά στην υλοποίηση σχεδίου για τη δημιουργία Μονάδων Άμεσης Πρόσβασης στην Αθήνα.

Για το θέμα, πραγματοποίησαν συνάντηση στο υπουργείο Υγείας, την Τετάρτη (08/06/2016), ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Δημήτρης Αναγνωστάκης, η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Ερμίνα Κυπριανίδου και ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Βαγγέλης Καφετζόπουλος.

Με το σχέδιο αυτό, επιχειρείται η αποσυμφόρηση του κέντρου της Αθήνας από χρήστες ναρκωτικών και γενικότερα η αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος της τοξικοεξάρτησης.

Όπως επισημάνθηκε κατά τη συνάντηση εργασίας, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου της συνάθροισης χρηστών ναρκωτικών ουσιών που διαβιούν σε ιδιαίτερα επιβαρυμένες συνθήκες, στο κέντρο της πρωτεύουσας, είναι απαραίτητος ο συντονισμός όλων των συναρμόδιων υπουργείων/θεσμών/φορέων για την κατάρτιση στρατηγικού σχεδίου, που θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες δράσεις, ώστε αφενός να παρέχεται η απαιτούμενη φροντίδα στον πληθυσμό στόχο και αφετέρου να διασφαλίζεται η αποδοχή και η συναίνεση του συνόλου των πολιτών.

Όλοι οι συμμετέχοντες δεσμεύθηκαν να συνεχιστεί η συζήτηση και να συμβάλει ο καθένας από το πεδίο της αρμοδιότητας του, στην υλοποίηση αυτού του φιλόδοξου σχεδίου που ενισχύει την κοινωνική προστασία ευάλωτων ομάδων και αναβαθμίζει τη Δημόσια Υγεία.

Σχετικές ειδήσεις