Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ στην Παγκόσμια Διάσκεψη του ΟΗΕ για το AIDS

Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ στην Παγκόσμια Διάσκεψη του ΟΗΕ για το AIDS

Το σύνθημα «90-90-90» της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για το AIDS, θα αποτελεί οδηγό για τις δράσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ στο πλαίσιο της ατζέντας 2020, καθώς και για την επόμενη δεκαετία.

Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Καθηγητής Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Παγκόσμια Διάσκεψη του ΟΗΕ για το AIDS (UNAIDS), που διεξήχθη στη Νέα Υόρκη από τις 8 έως τις 10 Ιουνίου 2016.

Η πρόσβαση στη δωρεάν αγωγή όλων χωρίς εξαίρεση των οροθετικών ατόμων, αποτελεί επιτυχία της χώρας μας, σημείωσε ο κ. Ρόζενμπεργκ κατά την ομιλία του. Στάθηκε, επίσης, στις προκλήσεις που ανοίγονται, σχετικά με την πρώιμη διάγνωση, την προφύλαξη πριν από την έκθεση, καθώς και στο μεγάλο πρόβλημα των βλαβών στους χρήστες ενδοφλέβιων ουσιών.

Η χώρας μας δεσμεύεται, τόνισε ο κ. Ρόζενμπερκ, να κάνει ό, τι είναι δυνατόν, ώστε μέχρι το 2020 το 90% του πληθυσμού (παιδιά, έφηβοι και ενήλικες) να γνωρίζουν για τη νόσο, το 90% εκείνων που γνωρίζουν για τη νόσο να λαμβάνει θεραπεία και το 90% των ατόμων υπό θεραπεία να έχουν μηδενικό ιικό φορτίο.

Το σύνθημα 90-90-90 της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για το AIDS θα αποτελεί οδηγό και για τις δράσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ στην επόμενη δεκαετία υπογράμμισε ο Καθηγητής Θεόφιλος Ρόζενμπερκ.

Στην Ελληνική Αντιπροσωπία συμμετείχε, επίσης, ο κ. Ανδρέας Μαζαράκης, εκπρόσωπος του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» από την κοινότητα των ατόμων που ζουν με HIV στη χώρα μας.