ΥΓΕΙΑ

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Συνεχίζεται ο εμβολιασμός παιδιών προσφύγων

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Συνεχίζεται ο εμβολιασμός παιδιών προσφύγων

Μετά το κέντρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών της Ριτσώνας, το πρόγραμμα εμβολιασμού του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, συνεχίζεται στο κέντρο φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά και θα ακολουθήσει αυτό στα Οινόφυτα.

Στις 29 και 30 Ιουνίου, εμβολιάστηκαν 181 παιδιά που διαμένουν στο Κέντρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών της Ριτσώνας. Από τη Δευτέρα 4 Ιουλίου, στο κέντρο φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά, ιατρονοσηλευτικό προσωπικό από τον Ελληνικό και τον Ισπανικό Ερυθρό Σταυρό εμβολιάζει σε καθημερινή βάση παιδιά ηλικίας 1 έως 15 ετών με το εμβόλιο MMR, που προσφέρει προστασία ενάντια στις 3 παιδικές ασθένειες της ιλαράς, της παρωτίτιδας και της ερυθράς. Μέχρι και την Πέμπτη 7 Ιουλίου, είχαν εμβολιαστεί 622 παιδιά ενώ η δράση θα συνεχιστεί έως ότου ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός όλων των παιδιών της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας.

emboliasmos ees

Το συνεργείο εμβολιασμού του Ερυθρού Σταυρού αποτελείται από έξι νοσηλεύτριες και δεκαπέντε εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, καθώς και από έναν γιατρό και δύο μεταφραστές του Ισπανικού Ερυθρού Σταυρού.

Για τις 15 Ιουλίου, έχει προγραμματιστεί αντίστοιχος εμβολιασμός των παιδιών προσφύγων στο Κέντρο φιλοξενίας στα Οινόφυτα.

Σχετικές ειδήσεις