Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στο Φεστιβάλ Εθελοντισμού «Voluntary Action» στην Τεχνόπολη

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στο Φεστιβάλ Εθελοντισμού «Voluntary Action» στην Τεχνόπολη

Το Σάββατο και την Κυριακή 16 και 17 Ιουλίου 2016, πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι, το Φεστιβάλ Εθελοντισμού "Voluntary Action", με πρωτοβουλία του Skywalker.gr.

Μεταξύ των στόχων του Φεστιβάλ ήταν η άμεση επικοινωνία Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων για τον καλύτερο συντονισμό και την εναρμόνιση των ενεργειών τους, καθώς και η επιβράβευση της εθελοντικής προσφοράς, σε έναν ξεχωριστό χώρο συνάντησης που συμπίπτει με μια ιστορική περιοχή της πρωτεύουσας.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με ομάδα 10 Εθελοντών από τους Τομείς της Κοινωνικής Πρόνοιας, της Νοσηλευτικής και των Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών, συμμετείχε στις διήμερες εκδηλώσεις διαθέτοντας το δικό του stand. Οι Εθελοντές του Ε.Ε.Σ., από τις 11 π.μ. έως τις 19 μ.μ. ήταν παρόντες στον χώρο, διανέμοντας έντυπο ενημερωτικό υλικό με σκοπό την προβολή των δράσεων του Οργανισμού και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα εθελοντισμού.

Επιπλέον, το Σάββατο 17 Ιουλίου, ο Αρχηγός των Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Τμήματος Αθηνών κ. Ηρακλής Μαρκουίζος πραγματοποίησε ομιλία με τίτλο "Εθελοντισμός και η ιστορική προσφορά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού".