ΕΕΣ: Εμβολιασμός 500 παιδιών στα Κέντρα Φιλοξενίας Σκαραμαγκά και Ριτσώνας

ΕΕΣ: Εμβολιασμός 500 παιδιών στα Κέντρα Φιλοξενίας Σκαραμαγκά και Ριτσώνας

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, ξεκίνησε σήμερα (20/07/2016) να εμβολιάζει παιδιά στα Κέντρα Φιλοξενίας Σκαραμαγκά και Ριτσώνας με το εμβόλιο Tetravac, το οποίο προσφέρει προστασία ενάντια στις ασθένειες της διφθερίτιδας, του τετάνου, του κοκκύτη και της πολιομυελίτιδας.

Πρόκειται για συνέχεια του προγράμματος εμβολιασμού παιδιών προσφύγων, ηλικίας 1 έως 15 ετών (ήδη έχουν εμβολιαστεί με το εμβόλιο MMR).

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Ε.Ε.Σ., ιατρονοσηλευτικό προσωπικό από τον Ελληνικό και τον Ισπανικό Ερυθρό Σταυρό εμβολιάζει σε καθημερινή βάση παιδιά ηλικίας 2 μηνών έως 7 ετών, έχοντας προηγουμένως πραγματοποιήσει καμπάνια ενημέρωσης στους γονείς πρόσφυγες για τη χρησιμότητα του συγκεκριμένου εμβολίου. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν επίσης εθελοντές και μεταφραστές του Ερυθρού Σταυρού, οι οποίοι παρέχουν την απαραίτητη γραμματειακή υποστήριξη και πληροφόρηση στη μητρική γλώσσα των φιλοξενούμενων πληθυσμών.

Στη Ριτσώνα, ο εμβολιασμός πρόκειται να ολοκληρωθεί έως το τέλος της ημέρας και πλαισιώνεται από εθελοντές των τριών Σωμάτων του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Χαλκίδας (Κοινωνικής Πρόνοιας, Νοσηλευτικής, Σαμαρειτών Διασωστών), οι οποίοι έχουν ενεργό ρόλο σε κάθε δραστηριότητα που αναπτύσσει ο Ε.Ε.Σ. στο συγκεκριμένο χώρο φιλοξενίας. Στον Σκαραμαγκά, η δράση εμβολιασμού θα συνεχιστεί και τις επόμενες δύο ημέρες, Πέμπτη και Παρασκευή 21 και 22 Ιουλίου ενώ συνολικά και στα δύο προαναφερόμενα Κέντρα υπολογίζεται να εμβολιαστούν 500 περίπου παιδιά.