Ζακ Κωστόπουλος: Ελεύθεροι οι αστυνομικοί που εμφανίζονται σε βίντεο να τον χτυπούν

Ελεύθεροι, χωρίς περιοριστικούς όρους, αφέθηκαν οι τέσσερις…

Ένοχος ο Ιωάννης Σμπώκος για την υπόθεση των TorM1

Ένοχος για την υπόθεση των TorM1 κηρύχθηκε…

Πού στέλνει η Άγκυρα το Barbaros - Δείτε χάρτες

Κλιμακώνοντας την ένταση σε Αιγαίο και Ανατολική…

Ο νέος συνεργάτης της Redstone για το Athens Alive!

Η Redstone ανακοίνωσε τη συνεργασία της με…

ΕΦΕΤ – Προσοχή! Αυτή είναι η πλαστική κουτάλα που ανακαλείται από την αγορά (pic)

Στην ανάκληση πλαστικής κουτάλας από την αγορά…

Τα ευεργετικά οφέλη της σπιρουλίνας για τον οργανισμό

Τα ευεργετικά οφέλη της σπιρουλίνας για τον οργανισμό
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τι γνωρίζεις για τις ευεργετικές ιδιότητες του θαυματουργού συστατικού

Της Κατερίνας Ηλιάκη

Η σπιρουλίνα αποτελεί έναν «δυναμίτη» θρεπτικών συστατικών για τον οργανισμό και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο θρεπτικά συμπληρώματα διατροφής καθώς είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, σίδηρο και βιταμίνες.

Τα οφέλη της είναι γνωστά εδώ και εκατομμύρια χρόνια. Πριν από αιώνες, οι Αζτέκοι και οι Μάγια είχαν ανακαλύψει τις ιδιότητές της και είχαν εξοικειωθεί με τις ευεργετικές της δυνάμεις. Γιατί όμως αυτή η υπερτροφή θεωρείται τόσο χρήσιμη για τον ανθρώπινο οργανισμό;

Η σπιρουλίνα έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών ομάδων θρεπτικών συστατικών που είναι αναγκαία για τον οργανισμό μας. Πιο συγκεκριμένα, περιέχει πληθώρα ουσιών, που δεν υπάρχουν σε καμία άλλη φυτική τροφή σε τέτοια έκταση ή αναλογίες.

Αρκεί μόνο να σκεφτείς ότι η NASA την ονομάζει «τροφή του μέλλοντος» και ο ΟΗΕ την αποκαλεί την «ιδανική τροφή για την ανθρωπότητα». Οι χαρακτηρισμοί αυτοί δεν είναι τυχαίοι, καθώς περιέχει τόσα πολλά θρεπτικά συστατικά σε τόσο μεγάλες ποσότητες που μπορεί να αποτελέσει πολύτιμη τροφή σε περίπτωση υποσιτισμού!

Είναι 58 φορές πιο πλούσια σε σίδηρο σε σχέση με το ωμό σπανάκι και 28 φορές πιο πλούσια σε σχέση με το ήπαρ του ωμού βοδινού. Επιπλέον, αποτελεί μία από τις πιο πλούσιες πηγές βιταμίνης Ε ενώ περιέχει υψηλές ποσότητες β-καροτίνης που απορροφούνται πολύ πιο εύκολα από ότι όταν προσλαμβάνονται από τροφές όπως το μπρόκολο ή το καρότο.
Δεν περιέχει όμως μόνο υψηλής βιολογικής αξίας βιταμίνες, αλλά όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός. Πιο συγκεκριμένα, περιέχει πρωτεΐνες, σάκχαρα, όλα τα αμινοξέα καθώς και μεγάλες ποσότητες μετάλλων και ιχνοστοιχείων.

Αυτό όμως που τη διακρίνει από τις υπόλοιπες υπερτροφές είναι ότι τα συστατικά της έχουν υψηλή βιοδιαθεσιμότητα. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Ότι αφομοιώνονται και αξιοποιούνται σε μεγάλο βαθμό από τον ανθρώπινο οργανισμό, βελτιώνοντας σημαντικές λειτουργίες του και θωρακίζοντας την υγεία.

Αυτό συμβαίνει γιατί όλα τα διατροφικά της συστατικά της είναι πάρα πολύ εύπεπτα. Απορροφούνται από τον ανθρώπινο οργανισμό σε ποσοστό πάνω από 95% σε αντίθεση με τις άλλες τροφές που έχουν ποσοστό απορρόφησης μικρότερο του 15%.

Η δράση της όμως δεν σταματάει εκεί: Βοηθάει σημαντικά και η ίδια στην πέψη και την απορρόφηση των υπόλοιπων τροφών! Επιπλέον, συμβάλει στην αντιμετώπιση διάφορων διατροφικών ελλείψεων και έτσι οδηγεί στη διατήρηση της καλής λειτουργίας του οργανισμού.

Έτσι, η σπιρουλίνα της Superfoods ενισχύει τον οργανισμό με πολλά ωφέλιμα συστατικά και μπορεί να καταναλωθεί τόσο για προληπτικούς λόγους, όπως η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, όσο και για την αντιμετώπιση διάφορων διατροφικών ελλείψεων.

Επειδή λοιπόν το Φθινόπωρο είναι εδώ, ενσωμάτωσέ την στη διατροφή σου για να τονώσεις το ανοσοποιητικό σου σύστημα και να μην είσαι ευάλωτος σε ασθένειες που θα σε καθηλώσουν στο κρεβάτι.

PHOTO GALLERY