Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΥΓΕΙΑ

Εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ εισέβαλαν στο γραφείο του προέδρου (vid)

Newsbomb

Κατηγορούν τη διοίκηση του ΕΚΑΒ για προσπάθεια εκφοβισμού

Αιφνιδιαστική κινητοποίηση στο γραφείο του προέδρου του ΕΚΑΒ, Κωνσταντίνου Καρακατσιανόπουλου, πραγματοποίησαν εργαζόμενοι του Οργανισμού, για να διαμαρτυρηθούν για «συνδικαλιστικές διώξεις» σε βάρος συναδέλφων τους.

Το σωματείο των εργαζομένων είχε κηρύξει στάση εργασίας από τις 09:00 έως τις 12:00 της Τετάρτης (26/10/2016). Αιτία της κινητοποίησης ήταν το γεγονός ότι ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ, Μιλτιάδης Μυλωνάς, ζήτησε συνάντηση με τους περίπου 50 εργαζόμενους που είχαν πάρει μέρος στην πορεία διαμαρτυρίας στη Βουλή, στις 20 Οκτωβρίου.

Τα αίματα άναψαν όταν οι εργαζόμενοι εισέβαλαν στο γραφείο του προέδρου του ΕΚΑΒ.

Διαβάστε αναλυτικά την καταγγελία του Σωματείου:

«Θέλουμε να καταγγείλουμε τη Διοίκηση του ΕΚΑΒ και συγκεκριμένα τον Αντιπρόεδρο του Οργανισμού, ο οποίος έδωσε εντολή στο Γραφείο Κινήσεως να καλέσει τηλεφωνικά όσους εργαζόμενους συμμετείχαν στην κινητοποίηση της 20ης Οκτωβρίου έξω από την Βουλή για να παρουσιαστούν την Τετάρτη 26-10 και ώρα 10 στο γραφείο του.

Η συγκεκριμένη κινητοποίηση είχε γίνει για την απόσυρση της τροπολογίας, που κατατέθηκε προς ψήφιση και παρέχει την δυνατότητα στο ΕΚΑΒ να ‘’συνάπτει συμβάσεις με αεροπορικές ή άλλες εταιρείες μεταφορών για μίσθωση μέσων, σε περίπτωση που τα δικά του μέσα δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών του, ύστερα από έγκριση του Υπουργού’’. Ο αναπληρωτής Υπουργός κος Πολάκης στην ομιλία του στη Βουλή μας κατηγόρησε ότι κακώς προχωρήσαμε σε κινητοποίηση γιατί δεν υφίσταται πρόθεση για ιδιωτικοποίηση του ΕΚΑΒ αλλά αυτή η τροπολογία θα ισχύει μόνο σε έκτακτη ανάγκη. Βέβαια στην συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι του Σωματείου με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ στην Βουλή, ενημερώθηκαν ότι δεν είναι αντίθετοι σε σύναψη συμβάσεων με ιδιωτικές εταιρείες εφ’ όσον χρειαστεί.

Αντιθέτως ο Υπουργός Υγείας κος Ξανθός σε συνάντηση του με εκπροσώπους εργαζομένων στην Κρήτη διαφοροποιήθηκε επί της τροπολογίας. (Υπάρχει έλλειψη συντονισμού τελικά ή γίνεται κάτι εσκεμμένα;)

Τέτοιες ενέργειες προσβάλλουν τους εργαζόμενους γιατί δεν τους αναγνωρίζεται το δικαίωμα να συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις για το δίκαιο των αιτημάτων τους καθώς και των διεκδικήσεών τους στα πλαίσια της προσπάθειας για ένα καλύτερο εργασιακό μέλλον με ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για τους ίδιους αλλά και για τους πολίτες που κάνουν χρήση των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ.

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται ενέργειες από πλευράς Διοίκησης και προσώπων που χρησιμοποιεί ως συνεργάτες της για να εμποδιστούν οι εργαζόμενοι στο δικαίωμα της απεργίας με διάφορους τρόπους ώστε να μην ενοχλείται το Υπουργείο Υγείας για τα συνεχιζόμενα προβλήματα του ΕΚΑΒ».