ΣΕΙΒ: Στήριξη στη Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας «ΓΑΛΙΛΑΙΑ»

ΣΕΙΒ: Στήριξη στη Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας «ΓΑΛΙΛΑΙΑ»
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Μήνυμα στήριξης στον Έλληνα ασθενή και τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, έστειλε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ιατρικών και Βιοτεχνολογικών προϊόντων (ΣΕΙΒ), κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του, παρουσία βουλευτών, πολιτειακών και ακαδημαϊκών εκπροσώπων.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΙΒ, Παύλος Αρναούτης, ευχήθηκε το 2017 να φέρει περισσότερες επιτυχίες σε όλους και στις επιχειρήσεις του κλάδου οι οποίες βάλλονται σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, το οποίο καθορίζεται από την ανάγκη της γρήγορης ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης και την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Ο κ. Αρναούτης τόνισε ότι «αν επιτευχθούν εγκαίρως, ενδέχεται να δούμε την άνθηση της εθνικής οικονομίας και να μην παραμείνουμε εγκλωβισμένοι στον φαύλο κύκλο των ελλειμμάτων, της υπερφορολόγησης, της ανεργίας και της απουσίας του Κοινωνικού Κράτους».

Όπως σημείωσε, το 2017 είναι μιας κομβικής σημασίας χρονιά και για τη βιομηχανία των ιατροτεχνολογικών προϊόντων, τόσο για την παραγωγή όσο και τη διάθεση και διανομή, καθώς θα ψηφιστούν οι νέοι ευρωπαϊκοί Κανονισμοί, που αναμένεται να αλλάξουν το τοπίο της αγοράς για τα επόμενα 3 έως 5 χρόνια.

Ο κ. Αρναούτης τόνισε ότι η συνεισφορά του κλάδου είναι καθοριστική στη διατήρηση της καλής υγείας η οποία αποτελεί θεμελιώδη προϋπόθεση για την ενεργή συμμετοχή του πληθυσμού στην παραγωγική διαδικασία και ως εκ τούτου στη δημιουργία εθνικού πλούτου και την αύξηση του ΑΕΠ. «Επομένως, η πολιτεία θα έπρεπε να ανησυχεί περισσότερο για το τεράστιο κόστος που συνεπάγεται για την Εθνική Οικονομία η έλλειψη της καλής μας Υγείας και λιγότερο για τις δαπάνες που αποτελούν επένδυση για την Υγεία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Αρναούτης ανακοίνωσε με ιδιαίτερη χαρά τη στήριξη του ΣΕΙΒ στη Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» που οραματίστηκε και ίδρυσε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Νικόλαος. Η ανακοίνωση της δωρεάς έγινε παρουσία της διευθύντριας του προγράμματος «ΓΑΛΙΛΑΙΑ», Γυναικολόγου – Ογκολόγου, Αλίκης Τσερκέζογλου. Ο κ. Αρναούτης τόνισε ότι οι προσπάθειες της Μονάδας «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» να προσφέρει ανακουφιστική φροντίδα σε ασθενείς με καρκίνο και νευρομυϊκές παθήσεις και η αποπεράτωση ενός ειδικά στεγασμένου χώρου που θα λειτουργήσει για πρώτη φορά στη χώρα μας ως Ξενώνας Ανακουφιστικής Φροντίδας (διεθνώς γνωστό ως «HOSPICE») αποδεικνύει το πολύτιμο έργο που προσφέρει σε ανθρώπους που μας έχουν ανάγκη δίπλα τους. Η δωρεά πραγματοποιήθηκε από τα Μέλη του ΣΕΙΒ, με τη στήριξη: A. & L. MEDICAL SUPPLIES LTD, ABBOTT LABORATORIES (ΕΛΛΑΣ) ABEE, SIEMENS HEALTHCARE ABEE, ΒΑΡΕΛΑΣ ΑΕ, ΜΑΓΕΙΡΑΣ ΑΕ, ΝΕΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕ, ΠΑΥΛΟΣ ΑΡΝΑΟΥΤΗΣ ΑΕ, και με τη συμβολή: ENDOTECH MEDICAL TECHNOLOGY Ltd, HOLLISTER GREECE SA, SARSTEDT M. ΕΠΕ.

PHOTO GALLERY