Προσφυγικό: Επαναπροκηρύσσονται 103 θέσεις υγειονομικού προσωπικού

Προσφυγικό: Επαναπροκηρύσσονται 103 θέσεις υγειονομικού προσωπικού

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη (16/02/2017) ο κύκλος των ειδικών εκπαιδευτικών ημερίδων του προγράμματος «PHILOS: Ολοκληρωμένη Επείγουσα Παρέμβαση Υγείας για την Προσφυγική Κρίση», με την υπογραφή 452 συμβάσεων επαγγελματιών υγείας, διοικητικού και λοιπού προσωπικού για τις υγειονομικές ανάγκες του πληθυσμού των προσφύγων/μεταναστών που παραμένουν στη χώρα μας.

Οι εκπαιδευτικές ημερίδες πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων. Οι παραπάνω 452 συμβασιούχοι όπως και οι υπόλοιποι 176, οι οποίοι συμμετείχαν στις εκπαιδευτικές ημερίδες που οργανώθηκαν στο υπουργείο Υγείας στις 6 και 7 Φεβρουαρίου 2017 και υπέγραψαν τις συμβάσεις τους, θα τοποθετηθούν άμεσα στα κέντρα φιλοξενίας, στα νοσοκομεία, στις μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, στις Υγειονομικές και Διοικητικές Περιφέρειες καθώς και στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών ημερίδων συζητήθηκαν θέματα επιδημιολογικής επιτήρησης, διαπολιτισμικής μεσολάβησης, ψυχικής υγείας, προστασίας των επαγγελματιών υγείας και διαλειτουργικότητας των υπηρεσιών υγείας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε θέματα προαγωγής και προστασίας της δημόσιας υγείας, εμβολιασμού σε χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, προστασίας ασυνόδευτων ανηλίκων και διαχείρισης φαινόμενων βίας.

Σημειώνεται ότι για τις άγονες θέσεις του προγράμματος PHILOS επαναπροκηρύσσονται 103 θέσεις ιατρικού και λοιπού υγειονομικού προσωπικού που θα καλύψουν τις ανάγκες του ωφελούμενου πληθυσμού στα κέντρα φιλοξενίας αλλά και στην ενίσχυση του συστήματος επιδημιολογικής επιτήρησης.