ΕΟΠΥΥ: Νέα προθεσμία για την υποβολή δαπανών υγειονομικού υλικού

ΕΟΠΥΥ: Νέα προθεσμία για την υποβολή δαπανών υγειονομικού υλικού

Η ηλεκτρονική υποβολή των δαπανών του Ιανουαρίου 2017, για την αποζημίωση υγειονομικού υλικού, θεραπευτικών μέσων, σκευασμάτων ειδικής διατροφής, μέσω του μηχανογραφικού συστήματος του ΕΟΠΥΥ (eΔΑΠΥ Παροχών), παρατείνεται μέχρι την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου.

Η νέα προθεσμία αφορά στο σύνολο των παρόχων για τα εξής υλικά: επιθέματα, υλικά για μεσογειακή αναιμία, οστομικά υλικά, υλικά σακχαρώδους διαβήτη, υλικά τραχειοστομίας, συσκευές σίτισης, καθετήρες – ουροσυλλέκτες, συσκευές έγχυσης φαρμάκων, λοιπά αναλώσιμα και υλικά, ακουστικά βαρηκοΐας, ορθοπεδικά είδη, αναπνευστικές συσκευές και συσκευές οξυγονοθεραπείας, καθώς και σκευάσματα ειδικής διατροφής.

Η παράταση προθεσμίας, τόσο για την ηλεκτρονική υποβολή όσο για την αποστολή του φυσικού αρχείου, κρίθηκε απαραίτητη προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες προσαρμογές στο ηλεκτρονικό σύστημα που τέθηκε πρόσφατα σε εφαρμογή. Η απόφαση ελήφθη σε συνεννόηση και μετά από παρέμβαση του προέδρου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Διευκρινίζεται ότι η παράταση της ηλεκτρονικής υποβολής δεν επηρεάζει τη διαδικασία και το χρόνο πληρωμής των παρόχων. Όπως επισημαίνει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, γίνεται προσπάθεια ώστε, έως αρχές Μαρτίου, να καταβληθούν στα φαρμακεία οι δαπάνες φαρμάκου Δεκεμβρίου 2016 (υποβολή έως 13 Ιανουαρίου), περιορίζοντας σημαντικά το χρόνο εξόφλησης των υποχρεώσεων του Οργανισμού προς τους φαρμακοποιούς.

Επιπλέον, την ερχόμενη εβδομάδα θα ενεργοποιηθεί η δυνατότητα ξεχωριστής ηλεκτρονικής υποβολής δαπανών Ευρωπαίων Ασφαλισμένων, σύμφωνα με τη νέα διαδικασία. Για το λόγο αυτό, η παραπάνω παράταση ηλεκτρονικής υποβολής των δαπανών (28/2) ισχύει για όλους τους παρόχους.