Η Υγεία είναι τρόπος ζωής

Η Υγεία είναι τρόπος ζωής

Με δεδομένο ότι «Η Πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία» είναι παραπάνω από βέβαιο ότι η καλή μας υγεία σχετίζεται με τον τρόπο ζωής μας.

Προσεγμένη διατροφή, κατάλληλη άσκηση, σωστή ανάπαυση, αποφυγή έκθεσης σε βλαβερές καταστάσεις, συνθέτουν έναν τρόπο ζωής που είναι υπέρ της καλής υγείας και υπέρ της καλής απόδοσης του οργανισμού. Ταυτόχρονα, αυτός ο τρόπος ζωής είναι ευχάριστος, δημιουργεί καλή διάθεση, βελτιώνει τις επιδόσεις μας στην εργασία και τη μάθηση. Τι σχέση έχει ένα σύστημα σκίασης με όλα αυτά;

Στην καθημερινή προσπάθεια να ακολουθήσουμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, έχουμε συμμάχους που φαντάζεστε κι άλλους που δεν σας έρχονται στο νου. Υπάρχουν σκεύη που μαγειρεύουν πιο υγιεινά, το κινητό σας έχει apps που κάνουν πιο εύκολη την ελαφριά άσκηση στο σπίτι, το ανατομικό στρώμα είναι απαραίτητο για σωστή ανάπαυση. Σκεφθήκατε όμως ποτέ πόσο σημαντικό είναι ένα σύστημα σκίασης για τον υγιεινό τρόπο ζωής που επιδιώκετε;

Ζήστε σε ένα πιο καλύτερο περιβάλλον στο σπίτι και την εργασία, δημιουργώντας ένα πιο ισορροπημένο μικροκλίμα, που θα σας βοηθήσει να υιοθετήσετε – χωρίς να το καταλάβετε – συνήθειες υγιεινές αλλά κι απολαυστικές.

Ένα σύστημα σκίασης μειώνει τα ποσά της θερμότητας που επηρεάζουν την εσωτερική θερμοκρασία της οικίας σας.
Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ζείτε λιγότερο – σε διάρκεια και σε ένταση – σε κλιματιζόμενο περιβάλλον. Ο κλιματισμός ανακυκλώνει τον αέρα, επιβαρύνει τη σύνθεσή του, επιτρέπει να αυξάνονται τα επίπεδα υγρασίας, δημιουργεί ρεύματα ψυχρού αέρα που είναι ενοχλητικά κι επικίνδυνα.

Ένα σύστημα σκίασης επιτρέπει να έχετε καλύτερο αερισμό του σπιτιού.

Ο σωστός αερισμός του σπιτιού είναι σημαντικός παράγοντας υγιεινής του περιβάλλοντος. Με τα παράθυρα ανοιχτά το εσωτερικό περιβάλλον είναι σαφώς καλύτερο, έστω και τις ώρες που η ηλιοφάνεια δεν είναι ιδιαίτερα έντονη. Το σύστημα σκίασης προστατεύει από τον ήλιο και τον καύσωνα τον «προθάλαμο» του σπιτιού αλλά και προστατεύον από τα αδιάκριτα μάτια.

Ένα σύστημα σκίασης επιτρέπει να περνάτε πολλές ώρες έξω από το σπίτι, στη βεράντα ή το μπαλκόνι σας.

Έξω, στη σκιά, είναι σχετικά εύκολο να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον σημαντικά πιο δροσερό από την ατμόσφαιρα. Έτσι, επιβαρύνεστε λιγότερο από τη ζέστη, έχετε καλύτερο αερισμό, και δεν βιώνετε τις δραματικές εναλλαγές θερμοκρασίες όπως συμβαίνει με κλιματιζόμενα περιβάλλοντα.

Ειδικά αν διαβάσετε και παρακάτω

Ένα σύστημα σκίασης επιτρέπει να δημιουργήσετε έναν κήπο στο μπαλκόνι ή τη βεράντα σας. 

Χωρίς σκιά, ο εξωτερικός χώρος του σπιτιού σας είναι ακατάλληλος για επιβίωση.

Επιλέγοντας φυτά που ευδοκιμούν σε αντίστοιχο περιβάλλον, εξασφαλίζετε μειωμένη θερμοκρασία, πιο οξυγονωμένο περιβάλλον ακόμα και αποτελεσματική προστασία από τα έντομα, χωρίς τη χρήση εντομοαπωθητικών συσκευών ή καιόμενων υλικών.

Ένα σύστημα σκίασης επιτρέπει στο κατοικίδιό σας να ζει σε καλύτερο περιβάλλον χωρίς να δημιουργεί προβλήματα στο εσωτερικό.

Χειμώνα και καλοκαίρι, το κατοικίδιό σας ζει καλύτερα στη βεράντα ή το μπαλκόνι εφόσον είναι προστατευμένο από τον έντονο ήλιο και τη βροχή. Κι εσείς, απολαμβάνετε τη συντροφιά τους χωρίς τα προβλήματα της διαρκούς συμβίωσης αλλά και με τη ν ικανοποίηση ότι τους έχετε εξασφαλίσει το καλύτερο δυνατόν.

Ένα σύστημα σκίασης επιτρέπει να δημιουργήσετε έναν παιδότοπο στο μπαλκόνι ή τη βεράντα σας

Έχετε τη δυνατότητα να «βγάλετε» τα παιδιά από το σπίτι κι επενδύοντας σε αυτό το γεγονός μπορείτε να μειώσετε το χρόνο απασχόλησής τους με υπολογιστές, παιχνιδομηχανές και τάμπλετ. Έξω στο μπαλκόνι, είναι πιθανότερο να παίζουν μονόπολι αντί να πυροβολούν ζόμπι.

Ένα σύστημα σκίασης είναι απαραίτητο για λόγους που αφορούν στην καλύτερη ποιότητα ζωής στο σπίτι, αλλά οι θετικές παρενέργειες του στην υγιεινή του χώρου και την υγεία της οικογένειάς σας είναι επίσης πολύ σημαντικές.

tentagon logo