ΥΓΕΙΑ

Ο Ερυθρός Σταυρός προετοιμάζεται για ενδεχόμενη αύξηση των μεταναστευτικών ροών

Ο Ερυθρός Σταυρός προετοιμάζεται για ενδεχόμενη αύξηση των μεταναστευτικών ροών

Συνάντηση με τον επικεφαλής των Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC), Christopher Lobry-Boulanger, είχε ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Σταυρού (ΕΕΣ), Dr. Αντώνιος Αυγερινός, για το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα.

Παρών στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (18/07/2017) στα Κεντρικά Γραφεία του ΕΕΣ, ήταν και ο επικεφαλής της αποστολής της IFRC στην Ελλάδα, Ruben Cano Revillas.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι επιχειρησιακές λεπτομέρειες του Προγράμματος Έκτακτης Ανάγκης, που υλοποιείται στη χώρα μας από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και τη Διεθνή Ομοσπονδία, από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της προσφυγικής-μεταναστευτικής κρίσης. Επίσης, μελετήθηκαν οι άμεσες ενέργειες που θα αναληφθούν στην περίπτωση μίας εκ νέου αύξησης των μεταναστευτικών ροών.

Στη συνάντηση εξετάστηκε ακόμη η προοπτική αναμόρφωσης των διοικητικών δομών και των τμημάτων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, προκειμένου αυτά να καταστούν περισσότερο λειτουργικά και καινοτόμα.

Η ανταπόκρισή του Ελληνικού και του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα στην Ελλάδα αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των επειγουσών ανθρωπιστικών αναγκών των προσφύγων και μεταναστών ενώ καθορίζεται από το κριτήριο της αποτελεσματικής εφαρμογής των αρχών και αξιών του Ερυθροσταυρικού Κινήματος.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και η Διεθνής Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου, ήδη από το Μάιο του 2015, οπότε και τέθηκε σε εφαρμογή η πρώτη φάση του έκτακτου σχεδίου ανθρωπιστικής παρέμβασης, συνεργάζονται στενά στο πεδίο. Πολυμελή κλιμάκια της IFRC βρίσκονται άλλωστε σε μόνιμη βάση στη χώρα μας, και ειδικότερα στα Κεντρικά Γραφεία του ΕΕΣ, όπου προσφέρουν την απαραίτητη τεχνογνωσία και κατάρτιση στα στελέχη και τους εθελοντές του ΕEΣ.

Σχετικές ειδήσεις