3 + 1 τρόποι για να αποτοξινωθείτε και να νιώσετε ξανά ευεξία

3 + 1 τρόποι για να αποτοξινωθείτε και να νιώσετε ξανά ευεξία

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Φθινόπωρο σας βρίσκει να ψάχνετε τρόπους για να βελτιώσετε την καθημερινότητά σας και να μπείτε ξανά σε ένα πρόγραμμα. Το Καλοκαίρι ήταν όμορφο, ωστόσο, σας κράτησε μακριά από τις υγιεινές σας συνήθειες και τώρα νιώθετε την ανάγκη να αποτοξινωθείτε, να αποκτήσετε ευεξία και να επανέλθετε δυναμικά στους ρυθμούς της δύσκολης καθημερινότητας.

Γνωρίζετε ότι πρέπει να είστε και να αισθάνεσθε υγιείς, προκειμένου να είστε καλά σε όλους τους τομείς της ζωής και αυτό σημαίνει πως πρέπει να ρίξετε μεγάλο βάρος στο κομμάτι της διατροφής σας. Υπάρχουν, όμως, μερικές ακόμη συνήθειες τις οποίες αξίζει να εντάξετε στο εβδομαδιαίο σας πρόγραμμα και οι οποίες, θα σας βοηθήσουν να φτάσετε στο στόχο σας και κυρίως, στα κιλά που εσείς θέλετε!

1) Προσοχή στις λεπτομέρειες

Μπορεί να προσέχετε τη διατροφή σας και να προσπαθείτε να επιλέγετε τρόφιμα light ή προϊόντα τα οποία παραπέμπουν σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, ωστόσο, πολλές φορές η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Για παράδειγμα, τα «υγιεινά» σας δημητριακά μπορεί να περιέχουν πολλή ζάχαρη. Επίσης, γνωρίζατε ότι τα «ελαφριά» τρόφιμα μπορεί να έχουν λιγότερα αλλά όχι λιγότερες θερμίδες; Προσοχή, λοιπόν, στις ετικέτες. Πριν από κάθε σας αγορά διαβάστε προσεκτικά τις συσκευασίες των προϊόντων και φυσικά, επιλέξτε να καταναλώνετε φρούτα, λαχανικά και γενικά βιολογικά τρόφιμα, όσο πιο συχνά μπορείτε.

2) Κινηθείτε με κάθε ευκαιρία

Η καθιστική ζωή έχει εξελιχθεί σε μια πραγματική «μάστιγα» για αυτό είναι πολύ σημαντικό να αναγνωρίσετε τους κινδύνους που κρύβει και να αλλάξετε τον τρόπο ζωής μας. Ναι, έστω και λίγα λεπτά άσκησης την ημέρα είναι αρκετά για να «θωρακίσουν» το οργανισμό σας και φυσικά, να σας βοηθήσουν να χάσετε τα περιττά σας κιλά. Περπάτημα, τρέξιμο, ποδήλατο. Δεν είναι δύσκολο να τα βάλετε στη ζωή σας. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να αρπάζετε την ευκαιρία να κινηθείτε, όπου και όταν εκείνη εμφανίζεται, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα σταματήσετε να ανεβαίνετε στο διαμέρισμά σας με τον ανελκυστήρα και στο εξής, θα επιλέγετε τα σκαλιά.

3) Κοιμηθείτε καλά

Αν δεν το γνωρίζετε αξίζει να μάθετε ότι ο ύπνος και το βάρος σχετίζονται. Το «μυστικό» βρίσκεται στο να μην κάνετε… υπερβολές. Πράγματι, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα από το Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης, άτομα που έχουν προδιάθεση να γίνουν παχύσαρκα είναι πολύ πιθανό να δουν το βάρος τους να αυξάνεται αν δεν κοιμούνται από 7 έως 9 ώρες κάθε βράδυ, ακόμη και αν φροντίζουν τη διατροφή τους! Τα άτομα που δεν έχουν αυτή τη τάση είναι, επίσης, αντιμέτωπα, με το ίδιο πρόβλημα, απλά σε μικρότερο βαθμό. Κοιμηθείτε καλά, λοιπόν, για να έχετε ενέργεια και να κρατήσετε μακριά τα περιττά κιλά.

… +1) Πείτε «ναι» στις υπερτροφές

Το σίγουρο είναι ότι σε κάθε προσπάθεια που κάνετε -είτε αφορά στην επαγγελματική είτε στην προσωπική σας ζωή- χρειάζεστε ένα σύμμαχο. Ευτυχώς, όσον αφορά στο κομμάτι της αποτοξίνωσης και της ευεξίας, υπάρχουν πολλοί φυτικοί «φίλοι» που μπορούν να σταθούν στο πλευρό σας. Τα τελευταία χρόνια γίνεται μεγάλος λόγος για τις υπερτροφές και όχι άδικα, αφού πολλές από αυτές μπορούν να σας βοηθήσουν σε πολλούς τομείς.

Για παράδειγμα, φυτά και βότανα όπως η πικραλίδα, η σημύδα, το πράσινο τσάι και η αγκινάρα συμβάλλουν στην αποτοξίνωση του οργανισμού και την αποβολή υγρών, δηλαδή καταπολεμούν το αίσθημα του ανεπιθύμητου φουσκώματος, ενώ την ίδια ώρα βοηθούν στη ρύθμιση του βάρους. Ό,τι πρέπει, δηλαδή, για εσάς που αναζητάτε τρόπους για να αποκτήσετε ξανά ευεξία. Μπορείτε να δοκιμάσετε το SUPERFOODS® SLIMDETOX, ένα φυτικό συμπλήρωμα διατροφής το οποίο περιέχει και τα τέσσερα παραπάνω φυτά και το οποίο είναι πλούσιο σε φυτικά εκχυλίσματα.

545654

Το Φθινόπωρο είναι εδώ και σας καλεί να κάνετε μερικές αλλαγές στη ζωή σας για να αναζωογονήσετε τον οργανισμό σας. Με μικρά και σταθερά βήματα και τις κατάλληλες επιλογές θα φτάσετε εκεί που θέλετε!