ΥΓΕΙΑ

Σύσκεψη για το προσφυγικό – «Τιτάνιο» το έργο του ΚΕΕΛΠΝΟ

Σύσκεψη για το προσφυγικό – «Τιτάνιο» το έργο του ΚΕΕΛΠΝΟ

Η πορεία του προγράμματος «PHILOS – Ολοκληρωμένη επείγουσα παρέμβαση υγείας για την προσφυγική κρίση» εξετάστηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Γιάννη Μπασκόζου.

Κατά τη σύσκεψη ο κ. Μπασκόζος ενημερώθηκε για κάθε υποέργο ξεχωριστά, καθώς και για την επιδημιολογική εικόνα των Κέντρων Φιλοξενίας. Έμφαση δόθηκε στην επέκταση του προγράμματος στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, καθώς και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στο «τιτάνιο έργο του ΚΕΕΛΠΝΟ» όπως χαρακτηριστικά είπε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, αναφερόμενος στη συνολική προσπάθεια που πραγματοποιείται μέσω του PHILOS αλλά και ειδικότερα στους εμβολιασμούς των προσφύγων-μεταναστών.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, ο αντιπρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ και υπεύθυνος του προγράμματος PHILOS, Αγάπιος Τερζίδης, η επιστημονική υπεύθυνη, Χρυσούλα Μπότση, καθώς και στελέχη του Οργανισμού που δραστηριοποιούνται στο πρόγραμμα.

Σχετικές ειδήσεις