Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS: Δράσεις και εκδηλώσεις από το ΚΕΕΛΠΝΟ

Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS: Δράσεις και εκδηλώσεις από το ΚΕΕΛΠΝΟ

Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDSΚεντρικό σύνθημα της φετινής εκστρατείας του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων για την προληψη των νοσημάτων, είναι το «SΙΜΙΟ Plus-Εδώ είναι το σημείο σου».

Στόχος του ΚΕΕΛΠΝΟ παραμένει η μείωση της νοσηρότητας και της θνησιμότητας στον πληθυσμό, η εξάλειψη των ανισοτήτων στην υγεία και η ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για υιοθέτηση υγιών και ασφαλών στάσεων και συμπεριφορών.

Σε αυτό το πλαίσιο δημιουργεί ως βασική δράση το νέο κέντρο συμβουλευτικής και ανώνυμου ελέγχου για τον HIV «SΙΜΙΟ Plus» στην Πολυκλινική Αθηνών, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός». Με την ευκαιρία αυτής της δράσης θα πραγματοποιηθούν και εκδηλώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS.

Η κεντρική εκδήλωση του ΚΕΕΛΠΝΟ θα πραγματοποιηθεί στο Μοναστηράκι σήμερα 1η Δεκεμβρίου, από τις 10:00 έως τις 18:00, και θα περιλαμβάνει:

- Συνεργασία με τον ραδιοφωνικό σταθμό «Kosmos fm».

- Μουσική συναυλία από τα «Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ».

- Παρουσία διεπιστημονικής ομάδας ενημέρωσης του ΚΕΕΛΠΝΟ, με δύο promo stand-διανομή ενημερωτικού υλικού και προφυλακτικών.

Η δεύτερη δράση είναι ο φωτισμός της Πολυκλινικής Αθηνών, την ίδια μέρα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα υπάρχει στο κτήριο διεπιστημονική ομάδα ενημέρωσης του ΚΕΕΛΠΝΟ με ειδικά διαμορφωμένο promo stand για τη λειτουργία του κέντρου δωρεάν και ανωνύμου έλεγχου για HIV, SIMIO Plus, μέσω της διανομής ενημερωτικού υλικού.

Επίσης, θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές εκδηλώσεις σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και σπουδαστήρια.

Πηγή πληροφοριών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων