Πυκνά μαλλιά και στις γιορτές με τις συμβουλές του κορυφαίου Έλληνα χειρουργού Δρ. Βεκρή

Πυκνά μαλλιά και στις γιορτές με τις συμβουλές του κορυφαίου Έλληνα χειρουργού Δρ. Βεκρή

Ο Δρ. Αναστάσιος Βεκρής, πλαστικός χειρουργός, μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Χειρουργικής Αποκατάστασης Μαλλιών (ISHRS), επιστημονικός διευθυντής στην Advanced Hair Clinics, της βραβευμένης ως η καλύτερη κλινική μεταμόσχευσης μαλλιών στον κόσμο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, εξηγεί το σύγχρονο τρόπο αποκατάστασης του τριχωτού.

Περίπου 7 στους 10 ανθρώπους κάποια στιγμή στη ζωή τους θα εμφανίσουν αραίωση μαλλιών. Σε πολλές περιπτώσεις η τριχόπτωση συνδέεται με την ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία, στην οποία η κληρονομικότητα εμφανίζεται ως η κύρια αιτία και αποτελεί το 80% των καταστάσεων. Με την εξέλιξη της επιστήμης ωστόσο, υπάρχουν πλέον σύγχρονες μέθοδοι για να αποκαταστήσουμε το τριχωτό σε ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία, αραίωση από έγκαυμα, τραύμα κ.ά. Ο Δρ. Αναστάσιος Βεκρής αναλύει τα νέα δεδομένα στον τομέα της μεταμόσχευσης μαλλιών ως γνώστης αλλά και πρωταγωνιστής της εξέλιξης αυτής.

Dr Vekris Posts3

Ερ: Ποια είναι η πιο σύγχρονη μέθοδος αποκατάστασης μαλλιών στην εποχή μας;
Δρ. Βεκρής: Η τεχνική που κερδίζει έδαφος διεθνώς είναι η FUE (Follicular Unit Extraction) κατά την οποία τα τριχοθυλάκια εξάγονται ένα προς ένα, χωρίς να αφαιρείται πια λωρίδα δέρματος (Strip ή FUT τεχνική). Πλέον, με την εξελιγμένη μέθοδο FUE, δεν υπάρχουν σημάδια και ουλές, ούτε ράμματα και βαριά χειρουργεία κατατάσσοντάς τη ως τη λιγότερο τραυματική και επεμβατική μέθοδο μεταμόσχευσης μαλλιών. Η διαδικασία εφαρμόζεται με τοπική αναισθησία και διαρκεί μερικές ώρες, κατά τη διάρκεια των οποίων ο ενδιαφερόμενος διατηρεί τις αισθήσεις του. Αυτό που κερδίζει έδαφος τον τελευταίο καιρό είναι η αυτοματοποιημένη εξαγωγή τριχοθυλακίων με μηχανικό εξαγωγέα που είναι πιο ταχύς και προσφέρει καλύτερα αποτελέσματα αλλά και η ατραυματική τοποθέτηση που πρώτοι εφαρμόσαμε στην Ελλάδα. Πρόκειται για το One Step Implantation, δηλαδή την τοποθέτηση των τριχοθυλακίων χωρίς προηγουμένως να έχουμε ανοίξει οπές για να δημιουργήσουμε υποδοχές.

Ερ: Τι αποτελέσματα μπορεί να περιμένει κάποιος μετά από μεταμόσχευση μαλλιών με τη μέθοδο FUE;
Δρ. Βεκρής: Το ποσοστό επαναφύτρωσης των τριχοθυλακίων που λαμβάνουμε από μια γερή δότρια περιοχή, όπως το πίσω μέρος του τριχωτού της κεφαλής, μπορεί να φτάσει το 98%. Βέβαια, οι τεχνικές και τα αποτελέσματα ποικίλουν ανάλογα με τον γιατρό, την εμπειρία και την εξειδίκευσή του. Στην Advanced Hair Clinics έχουμε πιστοποιηθεί από την παγκόσμια κοινότητα της ISHRS για την αυθεντικότητα των αποτελεσμάτων μας. «Αληθινοί άνθρωποι, αληθινά αποτελέσματα» είναι το μότο μας. Οι ασθενείς μας, μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών, αλλάζουν πέρα από την εμφάνισή τους, την ψυχολογία τους και αυτό είναι πασιφανές στα πρόσωπά τους.

in

Ερ: Μπορεί να πραγματοποιηθεί αποκατάσταση ουλών από προηγούμενες μεθόδους;
Δρ. Βεκρής: Πολλές από τις περιπτώσεις ασθενών μας που έρχονται να τους εφαρμόσουμε τη μέθοδο FUE αφορούν ανθρώπους που είχαν υποβληθεί στην παρωχημένη πια μέθοδο Strip/FUT. Στην πλαστική χειρουργική υπάρχει μια αρχή: Όταν τραυματίζουμε το χόριο του δέρματος δημιουργείται ουλή. Επομένως δεν υπάρχει περίπτωση εφαρμογής της μεθόδου FUT ή Strip χωρίς να συμβεί αυτό. Το μόνο που βλέπουμε ότι αλλάζει ανάλογα με το γιατρό και την εμπειρία του είναι ότι κάποιες φορές η ουλή είναι λεπτή και καλύτερης υφής και άλλοτε μεγάλη και αντιαισθητική. Δυστυχώς βλέπουμε πολύ συχνά δύσμορφες και αντιαισθητικές ουλές με παλιές μεθόδους, οι οποίες είναι μόνιμες.

Ερ: Η αραίωση μαλλιών εμφανίζεται και σε πολλές γυναίκες. Είναι θετικές στο να προχωρήσουν στη μεταμόσχευση μαλλιών;
Δρ. Βεκρής: Οι γυναίκες πλέον επενδύουν συνειδητά σε μεταμόσχευση φρυδιών, απόφαση που δεν έπαιρναν εύκολα πριν κάποια χρόνια. Επίσης εφόσον υπάρχουν ενδείξεις, πολλές γυναίκες αποφασίζουν να καταφύγουν στη μεταμόσχευση μαλλιών για πύκνωση του λεγόμενου hairline που μπορεί να έχει αρχίσει να υποχωρεί. Βασικός κανόνας της μεταμόσχευσης μαλλιών είναι ότι πρέπει να υπάρχει ικανοποιητική πυκνότητα φύτρωσης στη δότρια περιοχή, από όπου εξάγουμε τα τριχοθυλάκια.

Info: Advanced Hair Clinics www.advancedhairclinics.gr / info@advancedhairclinics.gr

Αθήνα: 210 6980451
Κηφισιά: 210 6232220
Γλυφάδα: 210 8980444
Θεσσαλονίκη: 2310 224240
Πάτρα: 2610 226562
Ρόδος: 22410 32700
: 00357 25251040