Επιπλέον 55.000 δόσεις εμβολίου κατά της ιλαράς από την MSD

Επιπλέον 55.000 δόσεις εμβολίου κατά της ιλαράς από την MSD

Ιδιαιτέρως αυξημένη είναι η ζήτηση των συνιστώμενων εμβολίων του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών κατά της ιλαράς λόγω της επιδημικής τάσης της νόσου στη χώρα μας.

Σύμφωνα με την τελευταία επιδημιολογική έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, τα κρούσματα ιλαράς έχουν φτάσει τα 968, με 10 νέα κρούσματα να επιβεβαιώνονται κάθε μέρα.

Για τη διασφάλιση της επάρκειας στην αγορά, η φαρμακευτική εταιρεία MSD εξασφάλισε 55.000 επιπλέον δόσεις εμβολίου ιλαράς, παρωτίτιδας και ερυθράς από την αρχή του 2018. Από το Σεπτέμβριο μέχρι και το Δεκέμβριο του 2017, η εταιρεία πέραν της προγραμματισμένης ποσότητας, προχώρησε ακόμα και σε έκτακτες εισαγωγές κατόπιν αιτήματος και σχετικής άδειας του ΕΟΦ, διαθέτοντας στην αγορά συνολικά πάνω από 187.000 δόσεις, υπερ-δεκαπλάσια ποσότητα της κανονικά προγραμματισμένης. Με αυτόν τον τρόπο κάλυψε τις αυξημένες ανάγκες της χώρας σε εμβόλια, συμβάλλοντας στην μεγιστοποίηση της ανοσοποίησης του πληθυσμού.

Όπως επισημαίνει η MSD, στόχος της είναι να ανταποκρίνεται πάντα στις ανάγκες της αγοράς με ευαισθησία, ταχύτητα, εγκυρότητα και αξιοπιστία, ιδιαίτερα όταν τίθενται θέματα δημόσιας υγείας.