ΥΓΕΙΑ

Κίνδυνος παραγραφής των παλιών ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους φυσικοθεραπευτές

Κίνδυνος παραγραφής των παλιών ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους φυσικοθεραπευτές

Τον κίνδυνο να παρέλθει χωρίς αποτέλεσμα η προθεσμία που έχει θέσει η κυβέρνηση, για την καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους φυσικοθεραπευτές, επισημαίνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ).

Πρόκειται για υποχρεώσεις των ασφαλιστικών ταμείων των οποίων η αρμοδιότητα έχει ανατεθεί πλέον στον ΕΦΚΑ, οι οποίες πηγαίνουν μέχρι και έξι χρόνια πίσω.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του αντιπροέδρου του ΕΦΚΑ, Δημήτρη Τσακίρη, τον περασμένο Δεκέμβριο, ότι οι προχωρούν οι εκκαθαρίσεις των ταμείων αρμοδιότητας ΕΦΚΑ, μέχρι σήμερα ουδεμία εξέλιξη διαπιστώνεται και ο κίνδυνος της παραγραφής είναι προ των πυλών, τονίζει ο ΠΣΦ.

«Ρωτάμε ευθέως την αρμόδια Υπουργό Εργασίας και τον Υπουργό Οικονομικών: άραγε οι αρμόδιες υπηρεσίες εργάζονται προς την κατεύθυνση της αποπληρωμής δεδουλευμένων προ εξαετίας; Θεωρούμε πως όχι! Καθώς οι καταγγελίες των μελών μας για την πορεία εκκαθάρισης των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων αρμοδιότητας ΕΦΚΑ μόνο ανησυχία προκαλούν. Τιμολόγια τα οποία έχουν εκδοθεί το 2016 για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών καλούνται τα μέλη μας να τα ακυρώσουν και να εκδώσουν καινούργια, τιμολόγια που έχουν προσκομιστεί στις υπηρεσίες, τα οποία κανείς δεν γνωρίζει πού βρίσκονται αποτελούν μερικά παραδείγματα για να αποτυπώσουν την γενικότερη κατάσταση» καταγγέλλει ο ΠΣΦ.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Πέτρος Λυμπερίδης, απευθύνει έκκληση «να αναλάβει επιτέλους κάποιος την ευθύνη του συντονισμού» προκειμένου να μην παρέλθει και αυτή η ημερομηνία με τη λύση του προβλήματος να παραμένει σε εκκρεμότητα.

Σχετικές ειδήσεις