ΥΓΕΙΑ

Το κουίζ που ενισχύει τις γνώσεις και τα κονδύλια για την καταπολέμηση του καρκίνου του νεφρού

Το κουίζ που ενισχύει τις γνώσεις και τα κονδύλια για την καταπολέμηση του καρκίνου του νεφρού

Κατά 22% εκτιμάται ότι θα αυξηθεί ο παγκόσμιος ρυθμός εμφάνισης του καρκίνου του νεφρού, της σοβαρής αυτής ασθένειας η οποία πλήττει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

Η 21η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Νεφρού από τον Διεθνή Συνασπισμό του Καρκίνου του Νεφρού, IKCC (International Kidney Cancer Coalition,www.ikcc.org). Στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού για θέματα που άπτονται του καρκίνου των νεφρών, συμμετέχει για δεύτερη χρονιά η Οικογενειακή Συμμαχία κατά της νόσου VHL FAMILY ALLIANCE GREECE, ανταποκρινόμενη θετικά στο κάλεσμα της παγκόσμιας κοινότητας πασχόντων, των φροντιστών, των επαγγελματιών υγείας, αλλά και των τοπικών οργανισμών.

Με γνώμονα την ενημέρωση του κοινού για την πάθηση, η παγκόσμια κοινότητα καρκίνου των νεφρών θέτει ερωτήσεις και αναζητά απαντήσεις με στόχο την αύξηση της ευαισθητοποίησης και των κονδυλίων που θα ενισχύσουν το έργο για την καταπολέμηση της ασθένειας, μέσω του κουίζ για την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Νεφρού.

Η VHL FAMILY ALLIANCE GREECE σας προσκαλεί να ενισχύσετε το έργο της και να γίνετε μέρος της αλυσίδας αγάπης και ενημέρωσης, ενδυναμώνοντας την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Νεφρού, με τους εξής τρόπους:

- Συμμετοχή στο Quiz για την Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου του Νεφρού (https://worldkidneycancerday.org/ επιλέγοντας την ελληνική γλώσσα στο μενού επιλογών πάνω δεξιά). Δοκιμάστε τις γνώσεις σας σε αυτό το διαδραστικό ερωτηματολόγιο 7 ερωτήσεων. Με κάθε ολοκλήρωση του Quiz, οικονομική δωρεά θα προσφέρεται στο IKCC.

- Διαμοιρασμός του Q&A Quiz στα κοινωνικά σας δίκτυα (social media) στο Facebook & Twitter (@IKCCorg). Μην ξεχνάτε ότι κάθε φορά που ολοκληρώνεται το Quiz, αυξάνεται το ποσό χρηματοδότησης της έρευνας για τη συγκεκριμένη πάθηση.

- «Ακολουθήστε» (follow) το IKCC στο Twitter και το Facebook. Κάντε χρήση του hashtag #kidneycancer σε οποιαδήποτε από τις αναρτήσεις σας, ώστε να συμμετάσχετε στην παγκόσμια διαδικτυακή συνομιλία.

Σχετικές ειδήσεις