Μήνυμα Μητσοτάκη σε Ράμα: Δεν θα βάλω νερό στο κρασί μου

Καλώντας τους Έλληνες του εξωτερικού να πάρουν…

Απίστευτο περιστατικό στη Μυτιλήνη: 19χρονη μετέφερε στη βαλίτσα της... 21χρονο

Στο πλοίο της γραμμής με προορισμό το…

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Το Μαξίμου βρίσκεται σε πανικό»

Απάντηση στο πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών,…

Θρήνος στα Καμένα Βούρλα: Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο Απόστολος Τσιτσιπάς

Σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Μεταμόρφωση.

Φθιώτιδα: Τρόμος με το φάντασμα του Μπρόκεν στο Μαυρίλο - Οι εικόνες που «τρέλαναν» τους κατοίκους

Μια φιγούρα, που η θέα της καθηλώνει…

Υπουργείο Υγείας: Δωρεάν οδοντιατρικές υπηρεσίες με voucher για ευπαθείς κοινωνικά ομάδες

Υπουργείο Υγείας: Δωρεάν οδοντιατρικές υπηρεσίες με voucher για ευπαθείς κοινωνικά ομάδες
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Με καθυστέρηση μεν, δρομολογείται δε η δωρεάν παροχή οδοντιατρικών υπηρεσιών σε επιλεγμένες κοινωνικές ομάδες, όπως προέκυψε από τη συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, με τη διοίκηση της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, την Τετάρτη (20/06/2018).

Σύμφωνα με τον κ. Πολάκη, είναι απόφαση της κυβέρνησης να διατεθεί για πρώτη φορά ένα μέρος από τις πιστώσεις που θα προκύψουν από την ετήσια αύξηση του ορίου δαπανών για τη δημόσια υγεία με βάση την αντίστοιχη ετήσια αύξηση του ΑΕΠ της χώρας, στην κάλυψη οδοντιατρικών αναγκών μιας επιλεγμένης με κριτήρια προτεραιότητας μεγάλης πληθυσμιακής ομάδας, με τη μορφή voucher που θα δοθεί σε κάθε ασθενή της κατηγορίας αυτής. Διαβεβαίωσε δε ότι το χρηματικό ύψος και οι υπηρεσίες που θα καλύπτει το voucher, θα καθοριστεί έπειτα από συνεννόηση και με τον κλάδο των οδοντιάτρων. Η πρωτοβουλία -η οποία εντάσσεται, επίσης, στο πλαίσιο ενίσχυσης του κλάδου- αναγνωρίστηκε θετικά από τη διοίκηση της Ομοσπονδίας, καθώς οι οδοντίατροι περίμεναν εδώ και καιρό αυτήν την παρέμβαση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το υπουργείο Υγείας εξέταζε την παροχή δωρεάν οδοντιατρικών υπηρεσιών ως μέρος των κοινωνικών παρεμβάσεων του κοινωνικού μερίσματος, ωστόσο ο σχεδιασμός αυτός δεν ευοδώθηκε.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν, επίσης, θεσμικά αιτήματα που άπτονται της θέσπισης, μετονομασίας και καθορισμού αντικειμένου νέων ειδικοτήτων ή εξειδικεύσεων στο χώρο της Οδοντιατρικής. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας επανέλαβε τη σαφή πρόθεση του Υπουργείου να συμπεριλάβει την προτεινόμενη ειδικότητα στις ιατρικές ειδικότητες, με βάση πάντα τις απαιτούμενες προϋποθέσεις και επισήμανε ότι στο νέο Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ περιγράφονται μια σειρά πράγματα που αφορούν στο θέμα αυτό. Πρόσθεσε, τέλος, ότι μέχρι την 1η Οκτωβρίου 2018, όταν θα τεθεί σε ισχύ ο νέος κανονισμός, ενδέχεται να γίνουν επιπλέον αναγκαίες συμπληρώσεις.

PHOTO GALLERY