Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ποιες είναι οι τροφές που σας προστατεύουν

Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ποιες είναι οι τροφές που σας προστατεύουν

Μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή συνδέεται με μικρότερο κίνδυνο εκδήλωσης σκλήρυνσης κατά πλάκας, μιας χρόνιας πάθησης που επηρεάζει τον εγκέφαλο, τον νωτιαίο μυελό και το οπτικό νεύρο του ματιού.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν ερευνητές από την Αυστραλία οι οποίοι εξέτασαν την επίδραση της διατροφής στην απομυελίνωση του κεντρικού νευρικού συστήματος, η οποία αποτελεί συχνά το πρώτο στάδιο της σκλήρυνσης.

Διαβάστε περισσότερα στο ONMED