ΥΓΕΙΑ

Στον αγώνα κατά της υπογεννητικότητας μπαίνουν 130 ηπειρωτικές περιοχές

Στον αγώνα κατά της υπογεννητικότητας μπαίνουν 130 ηπειρωτικές περιοχές

Στο πρόγραμμα της HOPEgenesis για την οικονομική στήριξη γυναικών που πρόκειται να τεκνοποιήσουν, εντάχθηκαν 130 τοπικές κοινότητες από τις Περιφέρειες Καρδίτσας, Ευρυτανίας, Κοζάνης και Ιωαννίνων.

Συγκεκριμένα, η HOPEgenesis έλαβε την αιγίδα και ενέταξε στο πρόγραμμά της χωριά από τους Δήμους Αγράφων, Αργιθέας, Ζαγορίου και Σερβιών-Βελβεντού, αναλαμβάνοντας όλα τα έξοδα εγκυμοσύνης των γυναικών των περιοχών αυτών από τη στιγμή που μένουν έγκυες μέχρι και τον τοκετό, προσφέροντάς τους ιατρική φροντίδα και ασφάλεια.

Οι περιοχές αυτές προστίθενται στις 37 νησιωτικές περιοχές στις οποίες δραστηριοποιείται η HOPEgenesis εδώ και ένα χρόνο. Πλέον, η HOPEgenesis προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στην καταπολέμηση της υπογεννητικότητας, σε συνολικά 167 νησιωτικές και ηπειρωτικές περιοχές.

Δείτε στην παρακάτω gallery του Newsbomb.gr τους χάρτες με τις περιοχές δράσεις της HOPEgenesis

Η HOPEgenesis είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε το 2015 με στόχο τη μεταβολή του κλίματος της υπογεννητικότητας που μαστίζει την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, αναλαμβάνοντας την οικονομική στήριξη των γυναικών που κατοικούν σε ακριτικά νησιά και απομονωμένες περιοχές της χώρας και επιθυμούν να τεκνοποιήσουν ή κυοφορούν ήδη. Από το 2015 έχει υποστηρίξει 71 γυναίκες κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών να φέρουν στη ζωή 43 παιδιά, ενώ τους επόμενους μήνες αναμένονται να γεννηθούν άλλα 31 μωρά με την αρωγή της HOPEgenesis. Το πρόγραμμα της HOPEgenesis έχει «υιοθετήσει» 37 ακριτικά νησιά και 130 απομακρυσμένα ηπειρωτικά χωριά της Ελλάδας αναλαμβάνοντας όλα τα έξοδα εγκυμοσύνης κάθε γυναίκας που κατοικεί μόνιμα σε αυτές τις περιοχές.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη HOPEgenesis μπορείτε να βρείτε στο www.hopegenesis.org