Καρκίνος μαστού: Οι τροφές που «φρενάρουν» την εξάπλωσή του

Καρκίνος μαστού: Οι τροφές που «φρενάρουν» την εξάπλωσή του

Μια διατροφή πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορεί να μειώσει τον ρυθμό ανάπτυξης και εξάπλωσης των καρκινικών όγκων του μαστού, ενώ παράλληλα παρατείνει την επιβίωση από τη νόσο, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Mammary Gland Biology and Neoplasia.

Τα ωμέγα-3 λιπαρά είναι γνωστά κυρίως για τα καρδιοπροστατευτικά τους οφέλη, ενώ μελέτες έχουν υποδείξει επίσης ότι συμβάλλουν στη μακροζωία και μειώνουν τον κίνδυνο άνοιας και κατάθλιψης.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr