ΥΓΕΙΑ

Η δωρεά μυελού των οστών και το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας

Η δωρεά μυελού των οστών και το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας

Με μία ομάδα 75 δρομέων, το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» συμμετείχε στον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018.

Η ομάδα αποτελούνταν από εθελοντές δότες μυελού των οστών, γιατρούς της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ», μέλη της Επιτροπής «ELPIDA Youth», στελέχη του Συλλόγου και έτρεξε με κέφι και δυναμισμό στη διαδρομή των 5 χλμ.

Το περίπτερο του «ΟΡΑΜΑΤΟΣ» στο Ζάππειο επισκέφθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας χιλιάδες δρομείς, οι οποίοι συμμετείχαν στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, προκειμένου να ενημερωθούν για τη δωρεά μυελού των οστών και να γίνουν και εκείνοι εθελοντές δότες.

Για ακόμα μία χρονιά στο πλευρό του Συλλόγου ήταν ο Αγγελιοφόρος της «ΕΛΠΙΔΑΣ» Σάκης Ρουβάς, οι Ολυμπιονίκες και η Μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου, οι οποίοι έστειλαν όλοι μαζί ένα δυνατό μήνυμα ζωής.

Νωρίτερα, από την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου μέχρι και το Σάββατο 11 Νοεμβρίου, μέσα από το ενημερωτικό περίπτερο του Συλλόγου στην Ergo Marathon Expo στο Κλειστό Γήπεδο Φαλήρου Tae Kwon Do, οι εθελοντές ενημέρωσαν δρομείς και επισκέπτες για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών, εγγράφοντας εκατοντάδες συνανθρώπους μας στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» είναι ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα προσφοράς του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ». Με πρωτοβουλία της Προέδρου, Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» έχει δημιουργήσει την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών με στόχο την ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας γύρω την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών, αλλά και την αύξηση του αριθμού των εθελοντών δοτών μυελού των οστών στη χώρα μας, έτσι ώστε όλοι οι συνάνθρωποί μας που χρειάζονται μεταμόσχευση να μπορούν να βρουν συμβατό δότη.

Από την ίδρυσή του το 2012 μέχρι σήμερα, ο Σύλλογος έχει εγγράψει 75.000 νέους εθελοντές δότες μυελού των οστών, 32 από τους οποίους έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα συμβατοί χαρίζοντας ελπίδα ζωής σε 32 συνανθρώπους μας.