ΥΓΕΙΑ

Γρηγοράκος: Να ενισχυθεί ο στόλος του ΕΚΑΒ

Γρηγοράκος: Να ενισχυθεί ο στόλος του ΕΚΑΒ

Συγκεκριμένο σχέδιο, σωστή μέθοδος και επαρκής επιχειρησιακή και πολιτική ικανότητα χρειάζεται για την επίλυση φλεγόντων ζητημάτων, τονίζει ο Τομέας Υγείας του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή το διαγωνισμό για την προμήθεια 180 ασθενοφόρων από το ΕΚΑΒ.

Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι «δεν μπορεί κανείς να προσάψει τίποτα στην προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας όσον αφορά στη διαχείριση του θέματος του ΕΚΑΒ στο χρονικό διάστημα από το καλοκαίρι του 2014 και μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015», όταν αναπληρωτής υπουργός Υγείας ήταν ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, νυν βουλευτής και επικεφαλής του Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ.

«Συγκεκριμένα, δεν υπήρξε καμία προσωπική παρέμβαση του αρμόδιου υπουργού και ουδέποτε υπήρξαν υποδοχές εκπροσώπων των εταιρειών που έχουν καταθέσει προσφορές για την προμήθεια ασθενοφόρων στο εν λόγω διαγωνισμό. Εν αντιθέσει, γίνονταν επανειλημμένες συζητήσεις για τη νομιμότητα του ζητήματος καθώς και παρεμβάσεις για να εμποδιστούν οποιεσδήποτε μη σύννομες διαδικασίες υπήρξε υπόνοια ότι μπορεί να λαμβάνουν μέρος στα διοικητικά συμβούλια του ΕΚΑΒ. Και όλα αυτά στην προσπάθεια να επιλυθεί άμεσα το κόλλημα που είχε δημιουργηθεί την τελευταία επταετία».

Τέλος, ο Τομέας Υγείας του ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνει την πρόταση του κ. Γρηγοράκου στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, να ακολουθήσει το υπουργείο Υγείας την πρακτική της 4ης ΥΠΕ, η οποία έχει προμηθευτεί στη βόρεια Ελλάδα 20 ασθενοφόρα από τις ίδιες εταιρίες που συμμετέχουν στο εν λόγω διαγωνισμό αλλά σε χαμηλότερη τιμή. Επίσης, να προβεί άμεσα στη διεκδίκηση ανάλογων οικονομικών προσφορών ούτως ώστε, σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνάει η Ελλάδα να ενισχυθεί όσο το δυνατόν περισσότερο ο στόλος του ΕΚΑΒ, που τόσο πολύ σημαντικό έργο προσφέρει στην υγεία των πολιτών.

Σχετικές ειδήσεις