ΥΓΕΙΑ

ΣΕΥΥΠ: Έλεγχος στις δαπάνες των νοσοκομείων 3ης και 4ης ΥΠΕ από το 2010 μέχρι σήμερα

ΣΕΥΥΠ: Έλεγχος στις δαπάνες των νοσοκομείων 3ης και 4ης ΥΠΕ από το 2010 μέχρι σήμερα

Συσκέψεις με τους διοικητές της 3ης και της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, καθώς και τις διοικήσεις των νοσοκομείων τα οποία υπάγονται σε αυτές, πραγματοποίησε ο γενικός επιθεωρητής του ΣΕΥΥΠ, Σταύρος Ευαγγελάτος.

Ο κ. Ευαγγελάτος επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη το προηγούμενο τριήμερο, στο πλαίσιο της εντολής της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, για έλεγχο όλων των οικονομικών στοιχείων που αφορούν στις δαπάνες των νοσοκομείων του ΕΣY.

Ο γενικός επιθεωρητής του ΣΕΥΠΠ ζήτησε τα στοιχεία που αφορούν σε όλες τις ετήσιες δαπάνες των νοσοκομείων, σχετικά με συμβάσεις παροχής υπηρεσιών (σίτισης, καθαριότητας, φύλαξης, νομικές υπηρεσίες κλπ ), με προμήθειες υλικών, φαρμάκων, ραδιοφαρμάκων, αντιδραστηρίων, φίλτρων τεχνητού νεφρού και υλικών χειρουργείου καθώς και με δαπάνες λειτουργίας και μισθοδοσίας των απογευματινών ιατρείων από το έτος 2010 και μετά.

Το ΣΕΥΥΠ θα προχωρήσει σε πλήρη χαρτογράφηση των δαπανών των νοσοκομείων και θα παρέμβει ελεγκτικά όπου διαπιστωθεί οικονομική υπέρβαση. Παράλληλα, με έγγραφο του Γενικού Επιθεωρητή του ΣΕΥΥΠ ζητούνται οι όποιες αποφάσεις των ΔΣ όλων των νοσοκομείων αρμοδιότητας 3ης και 4ης ΥΠΕ που σχετίζονται με δωρεές υλικών χειρουργείου από ιδιώτες την τελευταία τριετία.

Σχετικές ειδήσεις