Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»: Απλήρωτοι και πάλι οι 400 εργολαβικοί εργαζόμενοι

Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»: Απλήρωτοι και πάλι οι 400 εργολαβικοί εργαζόμενοι

Στα όρια της εξαθλίωσης έχουν φτάσει περισσότεροι από 400 εργολαβικοί εργαζόμενοι (καθαρίστριες, τραπεζοκόμοι, σεκιούριτι, βοηθοί μαγείρων, εργάτες κ.λπ.) οι οποίοι καλύπτουν υπηρεσίες και πάγιες ανάγκες του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», καθώς είναι και πάλι απλήρωτοι.

Όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» (ΣΕΝΕ), οι πάρεδροι με το «αιτιολογικό» της λήξης των συμβάσεων, δεν εγκρίνουν τα κονδύλια κι έτσι εκατοντάδες εργαζόμενοι βρίσκονται σε αδιέξοδο, καθώς είναι απλήρωτοι εδώ και τρεις μήνες.

Οι εργολάβοι, συνεχίζει το Σωματείο, στην ουσία δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους και ενώ χρόνια τώρα κερδοσκοπούν ασύδοτα στις πλάτες τους των πιο βαθιά εκμεταλλευόμενων εργαζόμενων, τους αφήνουν κυριολεκτικά στην πείνα.

Παράλληλα, το ΣΕΝΕ αποδίδει στα υπουργεία Εργασίας και Υγείας προκλητική αδιαφορία. «Η συγκυβέρνηση με στη στάση της αποδεικνύει ότι πρόθεσή της είναι να οδηγήσει τους εργαζόμενους στα συνεργεία από την αυθαιρεσία και τρομοκρατία των εργολάβων στο αίσχος των ατομικών συμβάσεων! Αυτός άλλωστε είναι και ο κεντρικός κυβερνητικός στόχος – σύμφωνος και με τις ευρωπαϊκές οδηγίες: η διεύρυνση των ελαστικών πάμφθηνων εργαζόμενων σε όλο το Δημόσιο.

Το σωματείο μας έχει κάνει επανειλημμένες εντονότατες παραστάσεις διαμαρτυρίας στη Διοίκηση και στην εργολάβο. Επικαλούνται αποφάσεις δικαστηρίων και άλλες σαθρές δικαιολογίες με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να εξακολουθούν να ζουν στη μιζέρια και ποιος ξέρει για πόσο ακόμα».

Τέλος, το ΣΕΝΕ καλεί την επιθεώρηση εργασίας να αναλάβει τις ευθύνες της και να πάρει τα ανάλογα μέτρα και τονίζει ότι «δεν αφήνουμε σε χλωρό κλαρί Διοίκηση και Υπουργείο Υγείας» καθώς είναι πρωτίστως ζήτημα πολιτικής βούλησης να ξεπεραστούν οι όποιες γραφειοκρατικές δυσκολίες. Παράλληλα, το πρωί της Τετάρτης (29/06/2016) πραγματοποίησε συγκέντρωση των εργολαβικών εργατών του Νοσοκομείου στα γραφεία της εργολάβου καθαριότητας, απαιτώντας να πληρωθούν εδώ και τώρα τα δεδουλευμένα.