Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»: Δεν κλείνει το Ιατρείο Σκλήρυνσης κατά Πλάκας

Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»: Δεν κλείνει το Ιατρείο Σκλήρυνσης κατά Πλάκας

Δεν υπάρχει πρόθεση ούτε και σκέψη να κλείσει το Ιατρείο Σκλήρυνσης κατά Πλάκας, δήλωσε η γενική διευθύντρια του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», Μαρία Γκιογκατζή, με αφορμή επιστολές διαμαρτυρίας από ασθενείς.

«Η ανακατανομή που έγινε στο χώρο των εξωτερικών ιατρείων, καθώς και η παραπληροφόρηση, προκάλεσε ανησυχία στους ασθενείς, οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες άρχισαν να στέλνουν επιστολές διαμαρτυρίας» εξήγησε η κ. Γιογκατζή στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο, τονίζοντας ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας και ότι παρά τα προβλήματα και τις ελλείψεις, το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» εξακολουθεί να παρέχει τις υπηρεσίες του στους πολίτες.

Επίσης, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη διοίκηση του «Παπαγεωργίου» αναφέρεται: «Η λειτουργία του ειδικού Ιατρείου Σκλήρυνσης κατά Πλάκας δεν σταμάτησε ποτέ και συνεχίζεται κανονικά στο νοσοκομείο. Ουδέποτε υπήρξε παρέμβαση και εντολή του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και του διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, σε σχέση με τη λειτουργία και την οργάνωση του συγκεκριμένου ιατρείου. Η ομάδα διαχείρισης έργου εξωτερικών ιατρείων, η οποία αποτελείται από τα θεσμικά όργανα, έχοντας ως μοναδικό στόχο την αποτελεσματική, ασφαλή και διαφανή λειτουργία του συγκεκριμένου τομέα και κατ' εξουσιοδότηση της διοίκησης, προχώρησε σε μικρή αναδιάταξη των χώρων. Οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν οφείλονται σε παραπληροφόρηση. Το νοσοκομείο "Παπαγεωργίου", παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει (τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και υποχρηματοδότηση), εξακολουθεί να παρέχει εξαιρετικές ιατρικές υπηρεσίες και νοσηλευτική φροντίδα στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας».

Το Ιατρείο Σκλήρυνσης κατά Πλάκας λειτουργεί κάθε Τρίτη, 9:00-13:30, με υπεύθυνο τον διευθυντή Νευρολογίας, Ευάγγελο Κούτλα, και διαχειρίζεται το μεγαλύτερο αριθμό ασθενών στη Βόρεια Ελλάδα.