ΥΓΕΙΑ

ΠΟΕΔΗΝ: 70 ασθενείς στη λίστα αναμονής για κρεβάτι στην Εντατική

ΠΟΕΔΗΝ: 70 ασθενείς στη λίστα αναμονής για κρεβάτι στην Εντατική

Συνωστισμός στα νοσοκομεία από ασθενείς με λοίμωξη του αναπνευστικού

Σε ράντζα στους διαδρόμους ή διασωληνωμένοι σε θαλάμους κλινικών περιμένουν να βρεθεί κρεβάτι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), ασθενείς οι οποίοι πάσχουν από λοιμώξεις του αναπνευστικού, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, στα δημόσια νοσοκομεία εισάγονται καθημερινά δεκάδες ασθενείς με κρούσματα γρίπης και οι Πνευμονολογικές και Παθολογικές κλινικές έχουν γεμίσει με ασθενείς που πάσχουν από λοιμώξεις του Αναπνευστικού.

«Οι διάδρομοι των κλινικών είναι γεμάτοι με ασθενείς σε ράντζα και επειδή τα ράντζα δεν επαρκούν, οι ασθενείς νοσηλεύονται στη διασπορά σε άλλες κλινικές. Μάλιστα κάποιοι διοικητές ανακάλυψαν και αναπτύσσουν Τμήματα Λοιμωδών Νόσων (αν είναι δυνατόν) και εκεί εισάγουν ασθενείς με γρίπη (Πανεπιστημιακό Λάρισας).

Σε πολλά Περιφερειακά Νοσοκομεία (π.χ. Άρτα), στις Πνευμονολογικές κλινικές στις οποίες νοσηλεύονται δεκάδες ασθενείς με λοιμώξεις αναπνευστικού (με ράντζα και διασπορά ασθενών) είναι μία ιατρός πνευμονολόγος, οι οποία εξετάζει τους ασθενείς που προσέρχονται στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (πολύωρη αναμονή) και τους ασθενείς της κλινικής που είναι ασφυκτικά γεμάτη. Πού είναι οι προσλήψεις που λένε οι υπουργοί Υγείας, καθότι μία νοσηλεύτρια στη βάρδια προσπαθεί να προσφέρει νοσηλευτική φροντίδα σε 40 Ασθενείς» αναφέρει η Ομοσπονδία σε σχετική ανακοίνωση.

Ως προς τις ΜΕΘ, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι την Τρίτη (10/01/2017) βρίσκονταν στη λίστα αναμονής, την οποία διαχειρίζεται το ΕΚΑΒ, 70 ασθενείς. «Παραμένουν διασωληνωμένοι στους θαλάμους ή τα ράντζα. Η λίστα αναμονής καθημερινά ανανεώνεται στο ΕΚΑΒ. Πολλοί ασθενείς που είχαν δηλωθεί την προηγούμενη ημέρα για ΜΕΘ, την επομένη δεν δηλώνονται παρότι δεν εξυπηρετήθηκαν. Αυτό σημαίνει ότι δυστυχώς έχασαν τη μάχη για τη ζωή. Άλλοι παραμένουν στις λίστες αναμονής για ΜΕΘ πάνω από πέντε ημέρες» τονίζει η Ομοσπονδία.

Σχετικές ειδήσεις