ΥΓΕΙΑ

Νοσοκομείο Ζακύνθου: Θα λειτουργήσει μία χειρουργική αίθουσα για τα επείγοντα περιστατικά

Νοσοκομείο Ζακύνθου: Θα λειτουργήσει μία χειρουργική αίθουσα για τα επείγοντα περιστατικά

Αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) επισκέφθηκε τη Δευτέρα (16/01/2017) το Νοσοκομείο Ζακύνθου, τα χειρουργεία του οποίου παραμένουν κλειστά επί σχεδόν 50 ημέρες.

Η αντιπροσωπεία της ΟΕΝΓΕ συναντήθηκε με τη διοικήτρια και τον αντιπρόεδρο, τους γιατρούς και το προεδρείου του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου, καθώς και με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου.

Για το κρίσιμο θέμα των κλειστών χειρουργείων, οι αντιπρόσωποι της ΟΕΝΓΕ ενημερώθηκαν αναλυτικά από τον πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Ζακύνθου, από τον πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου, από τον Διευθυντή της Ιατρικής υπηρεσίας, από τους λοιπούς γιατρούς του νοσοκομείου και από το προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων. Στη συνάντηση με τη διοίκηση, η ΟΕΝΓΕ έθεσε τον προβληματισμό, πώς είναι δυνατόν να παρατείνεται αυτή η κατάσταση και να μην υπάρχει ούτε μία χειρουργική αίθουσα διαθέσιμη, ούτε καν για τα πιο επείγοντα περιστατικά που δεν προλαβαίνουν να διακομιστούν εκτός νησιού. Η διοικήτρια του νοσοκομείου δεσμεύθηκε πως εντός της τρέχουσας εβδομάδας (έως την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου) θα εξασφαλιστεί η λειτουργία μίας τουλάχιστον χειρουργικής αίθουσας για τα άκρως επείγοντα περιστατικά και με εγγυημένες από τους αρμόδιους της 6ης ΥΠΕ συνθήκες ασφάλειας.

Η αντιπροσωπεία της ΟΕΝΓΕ προχώρησε, επίσης, σε τηλεφωνική παρέμβαση προς τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ, μετά τις καταγγελίες των γιατρών για απαράδεκτη συμπεριφορά των αρμοδίων του Κέντρου, οι οποίοι απαιτούν να καλυφθούν τα κενά σε διασώστες από γιατρούς του νοσοκομείου Ζακύνθου.

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Ζακύνθου θα ενημερώσει ξανά την ΟΕΝΓΕ για το θέμα των χειρουργείων και η Ομοσπονδία θα επανέλθει στο θέμα, μετά τη συνεδρίαση του Γενικού της Συμβουλίου.

Η ΟΕΝΓΕ απαιτεί:

- Άμεση επαναλειτουργία των χειρουργείων, με την απαιτούμενη ασφάλεια.

- Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για την κάλυψη όλων των κενών στο Γ.Ν Ζακύνθου και στα Κέντρα Υγείας του νησιού.

- Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης ώστε να λειτουργήσει η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

- Στελέχωση του ΕΚΑΒ με μόνιμο προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και εξοπλισμό με ασθενοφόρα. Να σταματήσει άμεσα ο εξαναγκασμός των γιατρών του νοσοκομείου Ζακύνθου να καλύπτουν κενά διασωστών του ΕΚΑΒ.

Σχετικές ειδήσεις