ΥΓΕΙΑ

Νοσοκομείο «Λαϊκό»: Νέα εποχή για τη λειτουργία της Μονάδας Μεταμόσχευσης Νεφρού

Νοσοκομείο «Λαϊκό»: Νέα εποχή για τη λειτουργία της Μονάδας Μεταμόσχευσης Νεφρού

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, θα εγκαινιάσει την Παρασκευή (19/05/2017) την ανακαινισμένη Πτέρυγα Μονάδας Μεταμόσχευσης Νεφρού και Χειρουργικής Νεφροπαθών στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Λαϊκό».

Η τελετή εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, και μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Η ανακατασκευή της πτέρυγας χρηματοδοτήθηκε μέσω δωρεάς εκ μέρους του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και υλοποιήθηκε με τη συνδρομή του Πανελληνίου Συνδέσμου Νεφροπαθών. Ειδικότερα, με τη συμβολή της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας πραγματοποιήθηκε η αγορά χειρουργικής τράπεζας, η οποία θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για τους σκοπούς του προγράμματος μεταμοσχεύσεων. Επιπλέον ενισχύεται η λειτουργία του ως άνω προγράμματος με την πρόσληψη εννέα νοσηλευτών διπλασιάζοντας άμεσα κατ’ αυτόν τον τρόπο τον αριθμό των πραγματοποιούμενων μεταμοσχεύσεων νεφρού ανά μήνα και μειώνοντας συνακόλουθα τον χρόνο αναμονής κατά το ήμισυ.

Το υπουργείο Υγείας επισημαίνει, επίσης, ότι η παρεχόμενη αναβάθμιση σε επίπεδο υποδομών, εξοπλισμού και ανθρώπινου δυναμικού θα επιτρέψει την άμεση ενίσχυση του προγράμματος μεταμοσχεύσεων του νοσοκομείου «Λαϊκό» με την έναρξη και επεμβάσεων μεταμόσχευσης ήπατος.

Σχετικές ειδήσεις