ΥΓΕΙΑ

Οικονόμου: Σε κατάργηση οδηγείται η οφθαλμολογική κλινική του νοσοκομείου Άμφισσας

Οικονόμου: Σε κατάργηση οδηγείται η οφθαλμολογική κλινική του νοσοκομείου Άμφισσας

Σημαντικά προβλήματα και ελλείψεις, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε εξοπλισμό, αντιμετωπίζει η οφθαλμολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείο Άμφισσας.

Το πρόβλημα επισημαίνει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και τομεάρχης Υγείας του κόμματος, Βασίλης Οικονόμου, σε σχετική ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας και προειδοποιεί ότι η κλινική οδηγείται στην ουσιαστική κατάργησή της.

Συγκεκριμένα, μένει ασυντήρητο το μηχάνημα laser το οποίο κρίνεται απαραίτητο για την ομαλή συνέχιση λειτουργίας της, δημιουργώντας μεγάλες λίστες αναμονής χειρουργικών επεμβάσεων. Ο κ. Οικονόμου επικαλείται, επίσης, επιστολή του διευθυντή της οφθαλμολογικής κλινικής προς τη διοίκηση του νοσοκομείου και το υπουργείο Υγείας, στην οποία καταγγέλλεται η ολιγωρία της διοίκησης να πράξει τα «αυτονόητα» ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αντικατάστασης του πεπαλαιωμένου μηχανήματος φακοθρυψίας, παρωχημένης τεχνολογίας (30ετίας). Από την άλλη, όσον αφορά το ανθρώπινο δυναμικό, ο μοναδικός ιατρός που εξυπηρετεί τους ασθενείς, δεν επαρκεί για να καλύψει επαρκώς τις καθημερινές ανάγκες της οφθαλμολογικής κλινικής.

Ο βουλευτής της ΝΔ ερωτά τον υπουργό Υγείας ποιες ενέργειες θα αναλάβει προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της οφθαλμολογικής κλινικής και με ποιο χρονοδιάγραμμα, ώστε να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία της, με άμεση εξυπηρέτηση των ασθενών και μείωση της μεγάλης λίστας αναμονής χειρουργικών επεμβάσεων.

Σχετικές ειδήσεις