ΥΓΕΙΑ

Παίδων Πεντέλης: Δεν έχουν μετατεθεί προγραμματισμένα εντός του 2017 χειρουργεία

Παίδων Πεντέλης: Δεν έχουν μετατεθεί προγραμματισμένα εντός του 2017 χειρουργεία

Κανονικά λειτουργεί η Ορθοπεδική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου «Παίδων Πεντέλης», με βάση τη στελέχωσή της, αντιμετωπίζοντας το σύνολο των περιστατικών που προσέρχονται στα εξωτερικά ιατρεία, τακτικά και επείγοντα, υποστηρίζει η διοίκηση του νοσοκομείου.

Η διοίκηση απαντά σε καταγγελία της διευθύντριας της συγκεκριμένης κλινικής και της ΕΙΝΑΠ, σχετικά με μετάθεση χειρουργικών επεμβάσεων λόγω έλλειψης πόρων για την προμήθεια των ορθοπεδικών υλικών.

Ωστόσο, η διοίκηση του νοσοκομείου δηλώνει κατηγορηματικά ότι κανένα προγραμματισμένο εντός του 2017 χειρουργείο δεν έχει αναβληθεί ή ακυρωθεί λόγω έλλειψης πόρων. Όλα τα επίσημα καταγεγραμμένα περιστατικά, που με βάση το νόμο περιλαμβάνονται στη λίστα χειρουργείου και αναρτώνται στην ιστοσελίδα του νοσοκομείου, γίνονται κανονικά και με βάση το πρόγραμμα όλων των χειρουργικών κλινικών, προσθέτει.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, βρίσκεται ήδη σε τελικό στάδιο η διαδικασία κρίσης για την επιλογή Ιατρού Ορθοπεδικού Επιμελητή Β’ στη μια κενή οργανική θέση που υπάρχει και η κρίση της είχε ανασταλεί από το 2010. Αυτή τη στιγμή είναι καλυμμένες οι προβλεπόμενες τέσσερις οργανικές θέσεις αφού υπάρχουν τρεις μόνιμοι και ένας επικουρικός ορθοπεδικός. Επίσης, με την έγκριση της πρώτης τροποποίησης του προϋπολογισμού 2017 έχει αυξηθεί κατά 10.000 ευρώ (από 60.000 ευρώ σε 70.000 ευρώ) ο προϋπολογισμός για τα ορθοπεδικά υλικά και θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την περεταίρω αύξησή του στη διάρκεια του χρόνου.

Τέλος, η διοίκηση επισημαίνει ότι περιστατικά που απαιτούν χειρουργική αντιμετώπιση με βάση τη βαρύτητά τους και την αντίστοιχη κατάταξη ως προς το επείγον του χαρακτήρος τους, προγραμματίζονται ανεξαρτήτως κόστους των επεμβάσεων και με τη συνεχή εποπτεία όλων των θεσμικών οργάνων του Νοσοκομείου (Επ. Συμβούλιο, Διευθ. Ιατρικής Υπηρεσίας, Συν. Χειρουργικού Τομέα, Επιτροπή Χειρουργείου).

Σχετικές ειδήσεις