ΥΓΕΙΑ

ΔΕΘ 2017: Πορεία της ΠΟΕΔΗΝ και σωματείων Υγείας στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη

ΔΕΘ 2017: Πορεία της ΠΟΕΔΗΝ και σωματείων Υγείας στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη

Απεργιακή συγκέντρωση στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια πορεία προς του γραφείο του πρωθυπουργού, στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής (08/09/2017) η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία Υγείας ενόψει των εγκαινίων της 82ης ΔΕΘ.

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει τις ελλείψεις που υπάρχουν στο χώρο της δημόσιας υγείας και διεκδικεί: αύξηση των δαπανών για την υγεία από 5% στο 7,5% του ΑΕΠ, πραγματικές προσλήψεις επαρκούς αριθμού μόνιμου προσωπικού, δωρεάν υγεία, κατάργηση των μνημονίων και ανάκτηση των απωλειών.

Λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας (08:00-12:00) που έχει προκηρυχθεί στο πλαίσιο της κινητοποίησης, στο Θεαγένειο δεν γίνονται χημειοθεραπείες εξωτερικών ασθενών καθώς νοσηλευτές του νοσοκομείου που μετέχουν στην κινητοποίηση, απέχουν από τη διαδικασία της διάλυσης και παρασκευής χημειοθεραπειών. Οι χημειοθεραπείες των νοσηλευόμενων ασθενών θα γίνουν από προσωπικό ασφαλείας, όπως είχε ανακοινωθεί.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχετικές ειδήσεις